Διανομείς: Το 12ο εργατικό δυστύχημα –δολοφονία έχει ενόχους

Για το «12ο εργατικό δυστύχημα-δολοφονία» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων με αφορμή το θάνατο του 21χρονου διανομέα στα Χανιά την Τετάρτη. Μάλιστα απατούν από το υπουργείο Εργασίας να καταστήσει σαφές ότι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν μηχανάκι, κράνος, να πληρώνουν τη βενζίνη και τα ασφάλιστρα στους εργαζομενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αυγή του νέου χρόνου μας βρίσκει ως κλάδο μπροστά σε ένα ακόμη προμελετημένο έγκλημα. Ο μόλις 21 ετών συνάδελφος μας σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας το βράδυ της Πέμπτης στα Χανιά. Το 12ο εργατικό δυστύχημα –δολοφονία έχει ΕΝΟΧΟΥΣ!

Α) Τους εργοδότες μας οι οποίοι μας έχουν ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους, αρνούνται να μας πληρώνουν τις προσαυξήσεις από αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες, ενώ τα τελευταία χρόνια μας κλέβουν κυριολεκτικά και τα Δώρα κι όταν διαμαρτυρόμαστε μας ξυλοκοπούν, μας μηνύουν για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ. Απαιτούν να εργαζόμαστε δεκάωρα/δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες γιατί λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις με λιγότερους διανομείς απ όσους απαιτούνται. Κι όλα αυτά με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό κτλ.

Β) Την κυβέρνηση που καταρρέει, χρησιμοποιώντας τους νεκρούς διανομείς για τα πολιτικά της παιχνίδια και μόνο, χωρίς να προσπαθεί στην πράξη να λύσει το πρόβλημα εκδίδοντας γενικόλογες εγκυκλίους.

Κάτω από την πίεση των δεκάδων παρεμβάσεων μας/ κινητοποιήσεων, μοτοπορειών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το υπ. Εργασίας αναγκάστηκε να εκδώσει μια εγκύκλιο η οποία είναι σημαντική, ωστόσο αφήνει αρκετές ασάφειες.

Απαιτούμε από το υπ. Εργασίας να ξεκαθαρίσει ότι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να μας παρέχουν το μηχανάκι, να πληρώνουν τις βενζίνες, τα ασφάλιστρα κτλ. και να αφήσουν τα μισόλογα και τις γενικολογίες. Απαιτούμε, το κράνος να είναι υποχρέωση του εργοδότη σαν Μέσο Ατομικής Προστασίας!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

Συνάδελφοι, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους διανομείς –ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ- να επικοινωνήσουν μαζί μας για να δημιουργήσουμε Επιτροπές Διανομέων ΠΑΝΤΟΥ!. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την ζοφερή πραγματικότητα είναι η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας. Μόνο έτσι θα προστατέψουμε τις ζωές μας και θα επιβάλλουμε τα δικαιώματα μας!

Τηλέφωνο : 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ 21ΧΡΟΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!