Διανομείς Θεσσαλονίκης: Οργανωθήκαμε και διεκδικούμε να μη ζούμε σαν δούλοι

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνων Διανομέων Θεσσαλονίκης, κάνει γνωστή την πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11 Απριλίου στην στις 10.30πμ, Εγνατίας με Αγ. Σοφίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μέσα από τις δεκάδες δράσεις που πραγματοποιήσαμε καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου μας: ότι δουλεύουμε με δικό μας μηχανάκι, κράνος, εξοπλισμό, βενζίνη, με 3-4 €/ ώρα, 10-12ώρα με χιόνια, βροχές, καύσωνες χωρίς δώρα, επιδόματα, αργίες, βραδινά, ένσημα και άδειες που οδηγούν σε καθημερινά ατυχήματα/ δυστυχήματα (θρηνήσαμε 15 νεκρούς συνάδελφους σε 2 χρόνια).

Οργανωθήκαμε και διεκδικούμε να μη ζούμε σαν δούλοι!

Με τους αγώνες μας αναγκάσαμε την κυβέρνηση να καταθέσει την εγκύκλιο και να δεσμευτεί να ψηφίσει νόμο στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Τώρα όμως πρέπει να πιέσουμε ακόμα περισσότερο ώστε να ψηφιστεί άμεσα ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει πλήρως τα δικαιώματα μας ( μηχανάκι, εξοπλισμό, βενζίνη, ΜΑΠ κτλ) και εκτεταμένους έλεγχους από ΕΦΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας με πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο της επιχείρησης για παραβίαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να εφαρμόζεται από όλους τους εργοδότες η ισχύουσα εργατική νομοθεσία:

· Κανένας ανασφάλιστος! Πλήρη ασφάλιση για όλους,

· Πληρωμή δώρων, αδειών/ επίδομα άδειας,

· Πληρωμή υπερωριών & προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα & Κυριακές/αργίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

850 βασικό μισθό (5,1€/ώρα μικτά, για συμβατικό ωράριο),

·Επίδομα επικινδυνότητας 10% , ταμειακών λαθών 5%, γάμου 10%, τριετιών 10%.,

·Αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα μας (εταιρικό μηχανάκι, καύσιμα, παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας: μπουφάν, κράνος, υπόδηση κ.α)

·Ένταξη των Διανομέων στα Β.Α.Ε.

·Υποχρεωτική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας στον Επισιτισμό

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΡΕΙΑ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ, ΖΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΜΕ, ΔΟΥΛΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]