Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ – «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» (φωτο)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Παπαναστασίου με Μάρκου Μπότσαρη προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων τους συμμετέχουν και απεργούν με 24ωρη απεργία. Υπενθυμίζεται ότι τα αστικά κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων είναι:

-Όχι στην κατάργηση του 8ωρου
-Αύξηση μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας
-Υπογραφή Σ.Σ.Ε. τώρα
-Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν εργαζόμενους και επιβατικό κοινό

Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι: «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Όπως δήλωσε στο thesstoday.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Σημειώνεται ότι μικρή μερίδα των εργαζομένων ξεκίνησε και πορεία στους γύρω δρόμους ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν ακολούθησαν παραμένοντας έξω από τα κεντρικά γραφεία.

πηγή: thesstoday.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΣΘ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]