ΔΕΥΑΚ: Κινητοποίηση για την άμεση επαναπρόσληψη απολυμένων συμβασιούχων

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής της Καλαμάτας, σωματεία και φορείς της περιοχής, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από σωματεία εργαζομένων του Δήμου Πάτρας αλλά και σωματείων εργαζομένων δήμων της Αττικής (μεταξύ άλλων της Ηλιούπολης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πετρούπολης, της Παναττικής Επιτροπή Συμβασιούχων), του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντά κ.ά., διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 26 απολυμένων συμβασιούχων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε απεργία με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των 26 απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωθέντες, κρατώντας πανό και σημαίες φώναξαν συνθήματα όπως, «Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό γιατί εμείς ζητάμε μόνιμο μισθό» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις», ενώ μοίρασαν ανακοινώσεις και ψηφίσματα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.
Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, αναδεικνύοντας τη σημασία της ταξικής αλληλεγγύης και της οργάνωσης του αγώνα. Στη συγκέντρωση επίσης χαιρέτησαν εκπρόσωποι των σωματείων της Μεσσηνίας, της Πάτρας, της Αττικής, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμάτας, καθώς και ο Αντώνης Τρίπλης, απολυμένος συμβασιούχος της ΔΕΥΑΚ.
Σημειώνεται ότι κάτω από το βάρος της κινητοποίησης ο Θανάσης Βασιλόπουλος, νέος δήμαρχος Καλαμάτας, αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα διεξαγωγής της τελετής ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής και να τοποθετηθεί δημόσια στην κινητοποίηση ότι θα παραβρεθεί ο ίδιος στα δικαστήρια προκειμένου να συνομολογήσει στο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καλώντας σε ενίσχυση της αλληλεγγύης στο αίτημά τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΔΕΥΑΚ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!