ΔΕΗ: Εθελουσία για 275 άτομα από 600 που ζητούσαν οι επενδυτές

Κάτω από το πλαφόν των υποψήφιων επενδυτών που ήταν περίπου 600 άτομα, από τα περίπου 1.250 κλείνει η εθελουσία -εξπρές για τις μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων που δήλωσαν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις μονάδες, να φτάνει τους 275.

Η πλειοψηφία αφορά τα εργοστάσια στην Μεγαλόπολη καθώς στην Μελίτη όπως άλλωστε αναμενόταν η προσέλευση ήταν μόλις 31.

Στην ΔΕΗ προσπαθούν να εξωραϊσουν την εικόνα προσθέτοντας σε αυτούς και εκείνους που φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης πέραν της εθελουσίας, οι οποίοι ανέρχονται σε 87 άτομα.

Η επιχείρηση καλείται να αποφασίσει τώρα πως θα διαχειριστεί αυτούς που μένουν εάν δηλαδή θα ικανοποιήσει την πιθανή βούληση των εργαζομένων να παραμείνουν στις μονάδες ή θα θελήσει να προχωρήσει σε αναγκαστικές μεταθέσεις για να ελαφρύνει περισσότερο τις υπό πώληση μονάδες για να τις κάνει πιο ελκυστικές στους υποψήφιους αγοραστές.

«Η ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να διώξει κόσμο άρον άρον μόνο και μόνο για να πουληθούν οι μονάδες” αναφέρει αρμόδια πηγή της επιχείρησης και υποστηρίζει ότι το πως θα διαχειριστεί αυτούς που μένουν πίσω αποτελεί ένα θέμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το υπουργείο Περιβάλλοντος πέρασε μέσα στις γιορτές τροπολογία, με την οποία η ΔΕΗ δέχεται να επωμιστεί το κόστος των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες απορροφώντας το προσωπικό στην μητρική εταιρεία αλλά και το ΔΕΔΔΗΕ. Όμως σε ποιες θέσεις και αν υπάρχουν αυτές μέσα στην εταιρεία, είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προχωρούν οι διαδικασίες της αποεπένδυσης.

Η εθελουσία κλείνει με μεγάλες αβεβαιότητες για το διαγωνισμό καθώς οι επενδυτές διαμηνύουν ότι οι εκκρεμότητες είναι πολλές για να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές στις 23 Ιανουαρίου που είναι η ημερομηνία της τελευταίας παράτασης που έχει δοθεί από το ΥΠΕΝ.

Οι υποψήφιοι έχουν απορρίψει το SPA (σύμβαση αγοραπωλησίας) δηλώνοντας δυσκολία όχι μόνο να υποβάλλουν ένα ικανοποιητικό τίμημα αλλά ακόμη και αν θα υποβάλλουν προσφορές. Στην ΔΕΗ ως ικανοποιητικό, θεωρούν ένα τίμημα της τάξης των 100 έως 300 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο όπως παρατηρούν οι εργαζόμενοι, από τον σχεδιασμό για την “Μικρή ΔΕΗ” που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, υπολογίζονταν έσοδα άνω από 1,2 δισ. ευρώ. Μόνο που το σχέδιο αυτό περιελάμβανε ένα μείγμα δραστηριοτήτων της ΔΕΗ όπως υδροηλεκτρικές μονάδες, φυσικό αέριο και λιγνίτη.

πηγή: newmoney.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΕΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!