ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης: 3ωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση για το Φούχτελ

Να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Νοέμβρη, 8πμ- 11πμ, και στη συγκέντρωση στις 8.30πμ μπροστά στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί η «Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων καλεί τους εργαζόμενους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Δ.Α.Σ. έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι- ισσες,

Την Πέμπτη 15 Νοέμβρη πραγματοποιείται στη Θεσ/νίκη η 3η «Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων». Το παρών στη «συνέλευση» θα δώσουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ο, επιτετραμμένος υφυπουργός της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, Φούχτελ. Στην ουσία ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για το πώς θα προχωρήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων και πώς θα τις μοιράσουν μεταξύ τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο απαξίωναν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες των δήμων και τους εργαζόμενους. Γι’ αυτόν τον λόγο απολύουν εργαζόμενους αρχίζοντας από τους αορίστου χρόνου. Για να αποψιλώσουν τελείως τις υπηρεσίες από προσωπικό. Για να περάσουν πιο εύκολα στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών που θα θησαυρίζουν φορτώνοντας τον λαό με νέους φόρους, προσφέροντας χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες. Αυτό έγινε όπου δημόσιες υπηρεσίες πέρασαν σε χέρια ιδιωτών ή εισχώρησαν σ’ αυτές ιδιώτες, πχ. ΔΕΗ, ΟΤΕ Υγεία κ.α. Η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών αφορά όλο τον λαό και πρέπει να γίνει υπόθεσή του.

Ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν και όλοι αυτοί, όπως η πλειοψηφία της ΠΟΕ- ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ), που, αντί να αγωνίζονται για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, έβαλαν πλάτη για να περάσει η αντεργατική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια. Έκριναν θετικό τον «Καλλικράτη»- το μνημόνιο στους δήμους-, χειροκρότησαν τον «νόμο Ραγκούση» που απέλυσε χιλιάδες συμβασιούχους που δούλευαν για χρόνια στους δήμους.

Η ΔΑΣ  καλεί  όλους  τους  συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Νοέμβρη, 8πμ- 11πμ, και στη συγκέντρωση στις 8.30πμ μπροστά στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί η «Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων». Να μπλοκάρουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και την εφαρμογή του νέου μνημονίου που τσακίζει τα εναπομείναντα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Καμιά απόλυση εργαζομένων.

Υπηρεσίες των δήμων με αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Να φύγουν οι ιδιώτες από τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των υπηρεσιών των δήμων. Σταδιακή κατάργηση των ανταποδοτικών τελών».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!