ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσ/νίκης: Δε ζητούν συγγνώμη οι εργαζόμενοι

Για διαστρέβλωση της αλήθειας και συκοφάντηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων από τα Μ.Μ.Ε. κάνει λόγο η Δ.Α.Σ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αφορμή στάθηκε η είδηση σχετικά με τη συγγνώμη που ζήτησε από το γερμανό πρόξενο ο συνάδελφός τους από το Δήμο Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη για την συμμετοχή του στην πορεία των εργαζομένων στις 15/11.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Από ποιον να ζητήσουν συγνώμη οι εργαζόμενοι;

Από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. που απολύουν και τσακίζουν χιλιάδες εργαζόμενους  και όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει;

Από τους δημάρχους πού συμμετέχουν στο μοίρασμα της πίτας και των εκατομμυρίων ευρώ;

Από τους μεγαλοεπιχειρηματίες πού θέλουν να πάρουν στα χέρια τους όλες τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες για να θησαυρίζουν;

Από την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που εμπαίζει τους εργαζόμενους και προσπαθεί να τους εξαπατήσει; Ο δήμαρχος και μέλη της διοίκησης του δεν δήλωναν υπέρ της ψήφισης των νέων μέτρων;

Δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν τους εργαζόμενους για βία αυτοί που καθημερινά με νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταστρέφουν την ζωή όλου του εργαζόμενου λαού. Προσπαθούν καθημερινά με κάθε τρόπο να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους και στους άλλους κλάδους. Καλούμε τους συναδέλφους  να συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά.

Να καταργήσουμε στην πράξη τον πολυνόμο τους, όλες τις αντεργατικές- αντιλαϊκές του διατάξεις, γιατί δεν είναι μόνο οι απολύσεις.

Να εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να μη δοθεί καμία λίστα, να μην υπογραφεί καμία «διαθεσιμότητα» – απόλυση. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να επιβάλει απολύσεις να μην γίνουν δεκτές από την διοίκηση του δήμου, να εργάζονται κανονικά οι εργαζόμενοι και να συνεχίσουν να μισθοδοτούνται.

Καμιά εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε όσους προσπαθούν να βρούνε αφορμή για να τα διπλώσουν. Οι κινητοποιήσεις να γίνουν υπόθεση όλων των συναδέλφων».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αναβολή για τις 28/11 πήραν οι «3» του προπηλακισμού του γερμανού προξένου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!