ΔΑΣ Θεσσαλονίκης: Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα -Η Διοίκηση Μπουτάρη πληρώνει νυχτερινά

  • Απο stergios
  • 16 Δεκεμβρίου 2018 - 09:26
  • Comments Off

Μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη είχαν αναρτηθεί στο σύστημα «Διαύγεια» του δήμου Θεσ/νίκης εντάλματα πληρωμής για νυχτερινά– εξαιρέσιμα (προσαύξηση μισθού που προβλέπεται για όλους τους εργαζόμενους, για εργασία βραδινές ώρες και Κυριακή-αργίες) για την υπηρεσία καθαριότητας έως και τον μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει για όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας μόνιμους, αορίστου χρόνου, συμβασιούχους. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα πληρωθούν. Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), η διοίκηση προχωρά τις διαδικασίες για προμήθειά τους με συνοπτικό διαγωνισμό για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας. Σχετικές αποφάσεις πήραν η οικονομική επιτροπή στις 6/12/2018 και η αντιδήμαρχος οικονομικών στις 12/12/2018.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η κινητοποίηση και η δράση των εργαζομένων φέρνουν αποτέλεσμα. Ας το βουλώσουν τώρα όλοι αυτοί- κάποια μέλη του δ.σ. του ΣΕΔΘ, ο περίφημος «Ενωτικός Σύλλογος» (που γιατί άραγε όλα τα παραπέμπει στα δικαστήρια και μηνύσεις) κ.α.- που υποστήριζαν ότι «τίποτα δεν πρόκειται να καταφέρουμε με κινητοποιήσεις» και όχι μόνο δεν συμμετείχαν, αλλά σαμποτάριζαν ανοικτά την κινητοποίηση καλώντας τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν, παρέχοντας για ακόμη μία φορά στήριξη στη διοίκηση. Απάντηση στη διοίκηση Μπουτάρη και τα τσιράκια της έδωσαν οι συνάδελφοι με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Οι εξελίξεις, όμως, αυτές δείχνουν και ότι οι δικαιολογίες («χρονοβόρες διαδικασίες», «πάρεδρος», «νομοθεσία» κ.α.) που ψέλλιζε η διοίκηση για όλες αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις ήταν ψέματα. Πολιτική τους επιλογή είναι να πληρώνουν με μεγάλες καθυστερήσεις και να μην προμηθεύονται Μ.Α.Π. Πρέπει να εξηγήσουν στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης γιατί μέσα σε 11 μήνες πλήρωσαν μόνο 5 μήνες νυχτερινά- εξαιρέσιμα και μετά από την κινητοποίηση- αποχή των εργαζομένων «πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους», αφού σε λιγότερο από ένα μήνα πλήρωσαν τον Ιούνη, ετοίμασαν για πληρωμή άλλους 3 μήνες και κάνουν τις διαδικασίες και για τον Οκτώβρη.

Το ίδιο ισχύει και για την προμήθεια Μ.Α.Π., που οι διαδικασίες είχαν βαλτώσει, και μετά την κινητοποίηση τις ξεκίνησαν.

Την Τρίτη 18/12, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το δ.σ. του ΣΕΔΘ με θέμα «επανεξέταση των κινητοποιήσεων». Η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ (Δύναμη Ενότητας-ΑΔΗΚ-ΔΑΚΕ) βιάζεται πολύ να κλείσουν οι κινητοποιήσεις. Είναι οι ίδιοι που μήνες αρνούνταν την πρόταση της Δ.Α.Σ. για κινητοποιήσεις. Από καλύτερη θέση θα παλεύαμε αν υιοθετούνταν αυτή η πρόταση πιο νωρίς. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί (εντατικοποίηση της εργασίας, ελλείψεις προσωπικού, επανεξέταση προγραμμάτων εργασίας στην καθαριότητα, οι συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων κ.α.). Η ΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη των κινητοποιήσεων να παραβρεθούν στη συνεδρίαση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από όλα τα παραπάνω. Με τη δράση και τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να ξανακερδίσουμε και να διευρύνουμε δικαιώματα που χάσαμε, κόντρα στην αντεργατική πολιτική της εκάστοτε διοίκησης του δήμου και κυβερνήσεων.

Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. ενάντια στον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, Τρίτη 18/12 στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΕΔΘ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!