ΔΑΣ Θεσ/νίκης: Ατύχημα με εργαζόμενη του δήμου -Τι συνέβη

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -Δυνάμεις Π.Α.ΜΕ. δ. Θεσ/νίκης , σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Την Δευτέρα 22/10 Μ.Μ.Ε. της πόλης μετέδωσαν την είδηση για «τροχαίο ατύχημα … όπου σύμφωνα με πληροφορίες απορριμματοφόρο συγκρούστηκε με Ι.Χ. κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα». Δεν γνωρίζουμε από ποιες «πηγές» πήραν την πληροφορία τα Μ.Μ.Ε.
Πληροφορούμε ότι το συμβάν ήταν εργατικό ατύχημα. Συγκεκριμένα, στην οδό Α. Δημητρίου- απέναντι από το Καυτατζόγλειο στάδιο- νωρίς το πρωί της Δευτέρας κάτω από βροχή, εργαζόμενοι του δήμου Θες/νίκης πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων. Την ώρα που σήκωναν τον κάδο απορριμμάτων διερχόμενο αυτοκίνητο προσπαθώντας να κάνει προσπέραση χτύπησε και παρέσυρε για κάποια μέτρα εργαζόμενη. Η συναδέλφισσα χτύπησε στο πόδι, το χέρι και τον αυχένα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και αφού της έγιναν εξετάσεις πήρε εξιτήριο. Στην συναδέλφισσα ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Η τροχαία διεξάγει έρευνα για το συμβάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες την ευθύνη για το ατύχημα την έχει ο οδηγός του Ι.Χ. Και αυτό το περιστατικό όμως αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες όταν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας και δεν παρέχονται στους εργαζόμενους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, εργαλεία, μέσα και υλικά, όπως γίνεται αποδεδειγμένα στον δήμο Θες/νίκης σύμφωνα και με τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας. Την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, εδώ και χρόνια, παραδέχεται και η διοίκηση Μπουτάρη χρησιμοποιώντας όμως αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Άλλωστε δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει άμεσα αυτή η κατάσταση. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους μειώνουν τους κινδύνους. Όμως διοίκηση Μπουτάρη και γενικότερα η εργοδοσία βλέπει ως κόστος που πρέπει να μειώσει τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.
Καλούμε για ακόμη μία φορά την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ – «Δύναμη Ενότητας» ,ΑΔΗΚ, ΔΑΚΕ – να υιοθετήσει την πρόταση της Δ.Α.Σ. για κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση απόδοση των ΜΑΠ στους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΑΣ, . ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!