ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Ιωνίας: Λύσεις σε όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

«Τα μέτρα που έχουν πάρει όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις  εις βάρος των εργαζομένων είναι δυσβάσταχτα , παρόλα αυτά δεν αρκούν. Με την  Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μεγαλοκεφαλαιούχους ετοιμάζουν και άλλα μέτρα περισσότερο οδυνηρά για μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και προσθέτει:

«Οι απολύσεις, η απληρωσιά, οι ιδιωτικοποιήσεις κυριαρχούν. Τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν πια γεγονότα της καθημερινότητάς μας, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, της τοποθέτησης των εργαζομένων σε θέσεις  χωρίς να λάβουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση, της τοποθέτησης γυναικών στα απορριμματοφόρα, της ανύπαρκτης συντήρησης αυτοκινήτων και μηχανημάτων, της μη χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας, γάλακτος,  εμβολίων κ.α.

Στον Δήμο μας, με την επιμονή των δυνάμεων της ΔΑΣ, την αποφασιστικότητα των  συναδέλφων μέσω ΟΑΕΔ και με την στήριξη των υπόλοιπων συναδέλφων, δρομολογήθηκε η παροχή μέσων προστασίας και γάλακτος. Ωστόσο θα διεδικήσουμε το γάλα αναδρομικά, για το χρονικό διάστημα που δεν το είχαν πάρει οι συνάδερφοι. Με την συνδρομή και την κινητοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ  στο ΙΚΑ τη Δευτέρα 18/9/17, δόθηκε λύση στο πρόβλημα με την ασφαλιστική  κάλυψη των εργαζομένων στην κοινωφελή. Ανοιχτό και σε διεκδίκηση παραμένει ακόμη το ζήτημα των εμβολιασμών που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Φλέγον ζήτημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε  άμεσα είναι αυτό της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμεχέτουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Xρησιμοποιεί τους προϊστάμενους και τους διευθυντές ως πολιορκητικό κλειό, εκβιάζοντάς τους ότι δε θα εξελιχθούν υπηρεσιακά. Στόχος της αξιολόγησης δεν είναι η βελτίωση του υπαλλήλου και των υπηρεσιών που παρέχει, προς όφελος των πολιτών, αλλά η απαξίωση τομέων του δημοσίου και η εκχώρησή τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.Η  ΔΑΣ αντιστέκεται στη συγκεκριμένη  αξιολόγηση που έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και συνδέεται με το μισθό και την εξέλιξη του εργαζόμενου  και είναι σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Αντιστέκεται όπως το έχει κάνει  με τόσα και τόσα νομοσχέδια που ήθελαν να επιβάλλουν οι εκάστοτε  κυβερνήσεις εις βάρος μας.

Συνάδερφοι, τα βήματα που έχουν γίνει  για τη λύση σοβαρών προβλημάτων φέρουν τη σφραγίδα της ΔΑΣ. Ο αγώνας των συναδέρφων συμβασιούχων για να παραμείνουν στη δουλειά, η διεκδίκηση των εμβολίων, των μέσων προστασίας. Επίσης, η διεκδίκηση της νομικής κάλυψης  για τον συνάδερφο της δημοτικής αστυνομίας που του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε πολίτης. Αντιδρούμε στις ανυπόστατες κατηγορίες (δήθεν δεν φορούσε γάντια) και απειλές προς τον εργαζόμενο για ΕΔΕ, από τον αντιδήμαρχο οικονομικών υπάρχουν τα ματωμένα καλοκαιρινά γάντια του συναδέρφου, που τα αγόρασε μάλιστα με δικά του έξοδα και δεν ήταν παροχή ΜΑΠ από το Δήμο. Γεγονός είναι βέβαια ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δημοτικό Συμβούλιο , που ενώ γνώριζε τα πραγματικα στοιχεία της υπόθεσης , δεν πήρε θέση.                                                                                                                                     Απαράδεκτη χαρακτηρίζουμε τη στάση μέλους της παράταξης Αγωνιστική Κίνηση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου , τη στιγμή που ο συνάδερφος νοσηλευόταν, μας  υπέδειξε ότι δε συμμετέχει στην παρακράτηση συνδρομών, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση  με αιχμή πάλι το θέμα του συναδέρφου αποχώρησε, απαξιώνοντας τη σοβαρότητα του ζητήματός του. Αδιάφορη επίσης ήταν η στάση της παράταξης στη διεκδίκηση των ΜΑΠ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ναι μεν κάποιοι συνάδερφοι δε συμμετέχουν στην παρακράτηση (οικονομική συνδρομή προς το σύλλογο ), όμως ο λόγος που πήραν αυτή την απόφαση ήταν η απογοήτευση τους από τις προηγούμενες διοικήσεις του σωματείου. Προσπάθειά μας είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων , όχι με να τους χαϊδεύουμε τα αυτιά αλλά με ειλικρινή και ουσιαστική προσπάθεια προς επίλυση των όποιων προβλημάτων μικρών ή μεγαλύτερων.

Επίσης δε συμφωνούμε με το γενικότερο κλίμα αναμονής στη διεκδίκηση των διαφόρων αιτημάτων που καλλιεργεί η παράταξη της ΑΣΚ ΟΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ). Γιατί δεν αρκεί μόνο να δηλώνεις ότι στηρίζεις τους συναδέρφους. Πρέπει τα λεγόμενα να μεταφραστούν σε πράξεις πίεσης και διεκδίκησης.

Επιπλέον, καταφέραμε να γίνονται γνωστά και να μην αποσιωπούνται πλέον τα εργατικά ατυχήματα, αναδείξαμε έγγραφα από την επιθεώρηση εργασίας και το γιατρό εργασίας  για μαζικό εμβολιασμό καθώς και την υποχρέωση του εργοδότη να αναλάβει το κόστος των εμβολίων. Με την τακτική επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς εντοπίζουμε ζητήματα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, όπως με τους συναδέρφους  στους κήπους να πάρουν το ανθυγιεινό επίδομα, με τις συναδέρφους στο ΚΕΒΡΕΦΟ να πάρουν τα 176 ευρώ κ.α. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι το σωματείο είναι το στήριγμα όλων των εργαζομένων, είμαστε κοντά τους σε όλες τις διεκδικήσεις, είτε εκείνοι πληρώνουν συνδρομές είτε όχι..

Δεν είναι τυχαία με βάση την δράση και τις θέσεις μας η αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής προς την ΔΑΣ  και τα μέλη μας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η προσπάθεια της να παρουσιασθεί την ΔΑΣ ως δύναμη που δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά για την δική της προβολή  και για κομματικά οφέλη, παρεμβαίνοντας δε και στη λειτουργία του σωματείου πολλάκις θέτει το ζήτημα ότι η πρόεδρος δεν συζητά με βάση τις Θέσεις του σωματείου αλλά τις θέσεις της παράταξης της, χαρακτηριστική ήταν η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα σε αυτή την κατεύθυνση όταν σε ανοιχτή του επιστολή  τον μήνα Αύγουστο και προσπαθώντας να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα για την άρνηση της διοίκησης να είναι παρουσία δημοσιογράφου η συνάντηση της Διοίκησης του Δήμου με το σωματείο και την επιτροπή των συναδέλφων μέσω ΟΑΕΔ για τα ΜΑΠ τεχνηέντως έθεσε αυτές τις απόψεις.

Όσο αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή ότι οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται και απευθύνονται στη ΔΑΣ για τα ζητήματα που προκύπτουν, τόσο  περισσότερο προσπαθεί να υποβαθμίσει και να απαξιώσει αυτό που εκπροσωπεί η ΔΑΣ, που δεν είναι τίποτα άλλο από το ίδιο το εργατικό κίνημα.

Συνάδερφοι, δε μας πτοούν η απαξίωση,οι φωνές τους, η κακόβουλη κριτική, η προσπάθεια να μας αφαιρέσουν το λόγο, ούτε από τη δημοτική αρχή, ούτε από τις άλλες παρατάξεις. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα των συναδέρφων και να παλεύουμε για αυτά με ξεκάθαρες θέσεις.

Συνάδερφοι, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας για να στηρίζουμε έμπρακτα και να διεκδικούμε μαζί σας λύσεις σε όλα τα δίκαια αιτήματα!!!»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΔΑΣ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!