ΔΑΣ-ΟΤΑ: Κόβουν το 1/3 του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

«Το  πόρισμα για τα ΒΑΕ δόθηκε στη δημοσιότητα και παρότι δεν αναφέρεται ακόμη σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση. Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η περιβόητη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα μεταφράζεται στην ανάγκη της μεσοπρόθεσμης μείωσης κατά 32% των σημερινών δικαιούχων του επιδόματος», αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Και συνεχίζει: «Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι αυτή που θα καθορίσει και την συνέχιση χορήγησης του επιδόματος

Αποκαλύπτεται ότι θα επανεξεταστούν όλοι οι κλάδοι που χορηγείται το επίδομα,  για να διαμορφωθούν  νέες κλίμακες και νέες κατηγορίες δικαιούχων. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία διαβάθμισης του κινδύνου θα είναι κάτι νέο για το δημόσιο!!!!

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αυτό άλλωστε ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (4512/18 άρθρο 398).

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

Ξεσηκωμός σε όλα τα αμαξοστάσια και στα τεχνικά συνεργεία.

Να μην επιτρέψουμε να περικοπεί το ανθυγιεινό σε αυτούς που σήμερα τους καταβάλλεται, αλλά να διεκδικήσουμε και την ένταξη και νέων κατηγοριών.

Ενημερώνουμε μέσα από γενικές συνελεύσεις όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική  ετοιμότητα για  τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις. Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Μέσα από την ενότητα όλου του κλάδου ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και ειδικότητα να αποτρέψουμε την τακτική της κυβέρνησης να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων κατά της άλλης προκειμένου να περάσει το σχέδια της», καταλήγει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΡΙΣΜΑ, ΚΟΨΙΜΟ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΑΣ-ΟΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!