ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά Συνδικαλιστικής Ανατροπής για τους συμβασιούχους καθαριότητας

Απάντηση δίνει η ΔΑΣ-ΟΤΑ στις καταγγελίες της Συνδικαλιστικής Ανατροπής ότι ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. «Διαβάζοντας χθες την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής είπαμε  ….μπράβο, αυτό θα πει να βρίσκεσαι σε αγωνιστική ετοιμότητα,  σε εγρήγορση βρε αδερφέ, να παρεμβαίνεις “άμεσα” !!!…  Να δίνεται για παράδειγμα, η  σάρωση σε ιδιώτη στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη το 2016 και εσύ να βγάζεις ανακοίνωση- καταγγελία το 2017!!!???  Και όχι   –  έστω και καθυστερημένα- να καταγγέλεις το Δήμαρχο που προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση, αλλά τον Σύλλογο του Νομού που δεν έκανε -όπως λένε- τίποτα για να το αποτρέψει….», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων και προσθέτει: «Πού ήταν η Συνδικαλιστική Ανατροπή στους αγώνες που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα με τους συναδέλφους – συμβασιούχους ??? Που ήταν  στις κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στο Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, στο Δήμο Κασσάνδρας, στο Δήμο Κορίνθου??? Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής??? ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Με όλα τα παραπάνω τελικά νομίζουμε ότι έχετε δίκιο δε μπορούμε να γίνουμε ‘αγωνιστές’  σας εσάς και φυσικά δε θέλουμε…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:    

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

Διαβάζοντας χθες την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής είπαμε  ….μπράβο, αυτό θα πει να βρίσκεσαι σε αγωνιστική ετοιμότητα,  σε εγρήγορση βρε αδερφέ, να παρεμβαίνεις “άμεσα” !!!…  Να δίνεται για παράδειγμα, η  σάρωση σε ιδιώτη στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη το 2016 και εσύ να βγάζεις ανακοίνωση- καταγγελία το 2017!!!???

Και όχι   –  έστω και καθυστερημένα- να καταγγέλεις το Δήμαρχο που προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση, αλλά τον Σύλλογο του Νομού που δεν έκανε -όπως λένε- τίποτα για να το αποτρέψει….

Στην παραπάνω ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σ’ αυτήν λοιπόν λέει, ότι ενώ η εισήγηση της υπηρεσίας καθαριότητας  να δοθεί το σάρωμα σε ιδιώτη έγινε το 2014, τελικά δόθηκε το 2016.

Τους καθυστέρησαν δύο χρόνια, οι παρεμβάσεις του Συλλόγου μας , των Λαϊκών Επιτροπών και των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση, στο Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και  σίγουρα όχι η  “ εκκωφαντική” σιωπή και η μηδενική παρουσία των εκλεγμένων “αγωνιστών”με την Συνδικαλιστική Ανατροπή στον Νομό και στην Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα “θυμίζουμε” στους “ξεχασιάρηδες” της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ότι οι δυνάμεις μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχαν αποκλειστεί από την ΠΟΕ ΟΤΑ, γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν το αυτονόητο, ότι πρέπει να εκπροσωπούνται και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στην ομοσπονδία.

Στο Δήμο βέβαια Πυλαίας – Χορτιάτη, υπάρχει και ένα τοπικό σωματείο, που ¨στήθηκε” από την Συνδικαλιστική Ανατροπή, στα πλαίσια της “δράσης”, στήνουμε ένα ¨μαγαζάκι¨ ανά Δήμο στο Νομό, μπας και διαλύσουμε το ταξικό Σύλλογο του Νομού… Το 95% των μελών αυτού του Σωματείου, είναι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Ο σύλλογος μας στον συγκεκριμένο Δήμο, έχει μέλη του κυρίως τους Διοικητικούς υπαλλήλους και φυσικά τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα ( ξέρετε αυτούς που θεωρείτε β’ κατηγορίας εργαζομένους, που χρόνια τώρα τους γυρνάτε επιδεικτικά τη πλάτη).

Παρόλα αυτά, εμείς την μάχη κόντρα στην ιδιωτικοποίηση την δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, απευθυνόμενοι στο σύνολο των εργαζόμενων, ανεξάρτητα σε ποιο σωματείο ανήκουν…  Αφού όμως εμείς, δεν είμαστε καλοί συνδικαλιστές και δε μπορέσαμε με αυτές τις δυνάμεις που έχουμε, να αποτρέψουμε το δόσιμο του σαρώματος σε ιδιώτη, θυμίστε μας  τις δικές σας παρεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες .. Θυμίστε μας, τι ακριβώς έκαναν οι εκλεγμένοι με την Συνδικαλιστική Ανατροπή στον Νομό, τι ακριβώς έκανε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Και μην μας πείτε ότι δεν γνωρίζατε, γιατί είχατε συνεχή πληροφόρηση από το τοπικό σωματείο… είπατε κάτι..???

Εννοείτε, ότι οι συνάδελφοι μας στο νομό  και όχι μόνο ξέρουν καλά, ότι οι μόνοι που παρεμβαίνουν παντού, προσπαθώντας να σταθούν δίπλα τους στα μικρά και μεγάλα προβλήματα τους, να οργανώσουν μαζί τον αγώνα αντεπίθεσης απέναντι σε τούτες τις πολιτικές,  με τις όποιες αδυναμίες, είναι οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΟΤΑ, τόσο σε επίπεδο Συλλόγων όσο και Ομοσπονδίας.. αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα σας, γι αυτό μας καταγγέλετε.

Εμάς λοιπόν της ΔΑΣ ΟΤΑ, που δεν είμαστε ‘αγωνιστές’ σαν εσάς, που οι συνάδελφοι όπως λέτε μας γυρίζουν την πλάτη, στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου μας, μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη με ποσοστό 77%  έναντι 23% που πήραν οι “ συνομιλητές” σας (ξέρετε εσείς). Πάντως έχετε απόλυτο δίκαιο, θα μπορούσαμε και καλύτερα!!!… Καθημερινά άλλωστε στο Σύλλογο μας έρχονται δεκάδες εγγραφές συναδέλφων που διαγράφονται  από τα τοπικά σωματεία, γιατί άραγε???…

Η  μόνη έγνοια των εκλεγμένων με την παράταξη σας στο νομό, χρόνια τώρα,  είναι πως θα ¨κτυπήσουνε¨το Σύλλογό μας… άλλωστε είναι γνωστό ότι με τον μόνο Σύλλογο που τα έχουν καλά είναι ο Δικηγορικός ( είναι βλέπετε καλοί πελάτες). Και ενώ εμείς είμαστε συνέχεια στους δρόμους, αυτούς δεν τους συναντήσαμε ποτέ σε καμία αγωνιστική δράση, παντελώς εξαφανισμένοι, το μόνο που κάνουν όπου εμφανίζονται, είναι να  προτρέπουν τους συναδέλφους να βρουν το δίκιο τους ……στα δικαστήρια..

Μπορείτε να μας αναφέρεται μια- όχι πολλές μια – κινητοποίηση, ένα συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που το οργάνωσαν οι δυνάμεις  σας εδώ… που μπήκαν μπροστά..και μην μας πείτε πάλι για τις κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστήρια για τους συναδέλφους του ΦΟΔΣΑ όπου το 80%  ήταν μέλη του σωματείου μας που πήγαν για συμπαράσταση…. και μόνο οι εκλεγμένοι σας στην ομοσπονδία, χωρίς να κινητοποιήσουν ούτε έναν εργαζόμενο από τους Δήμους τους….

Αύριο έχουμε στάση εργασίας. Ο Σύλλογος μας, έβγαλε ανακοίνωση η οποία έφτασε σε όλους τους Δήμους, καλώντας στους συναδέλφους σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, μάλιστα καλέσαμε και θα έρθουν και οι συνάδελφοι από τον Δήμο Κασσάνδρας. Ρωτάμε, οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανατροπής που καλούνε σε συγκέντρωση;; που είναι η ανακοίνωσή τους;… Μια από τα ίδια δεν καλούνε πουθενά. Όποιους συναδέλφους τους ενημερώνουν να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και θέλουν να συμμετέχουν, τους στέλνουνε πολύ απλά…. στα σπίτια τους… Τέτοιους λοιπόν συνδικαλιστές,  σαν εσάς θέλουν οι κυβερνώντες

Που ήταν η Συνδικαλιστική Ανατροπή στους αγώνες που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα με τους συναδέλφους – συμβασιούχους ??? Που ήταν  στις κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στο Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, στο Δήμο Κασσάνδρας, στο Δήμο Κορίνθου??? Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής??? ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Με όλα τα παραπάνω τελικά νομίζουμε ότι έχετε δίκιο δε μπορούμε να γίνουμε ‘αγωνιστές’  σας εσάς και φυσικά δε θέλουμε…

Όσο λοιπόν εσείς θα ¨ψάχνετε και θα ξαναψάχνετε” , θα αναλώνεστε πως θα ρίξετε λάσπη στην ΔΑΣ ΟΤΑ και στο ταξικό μας σωματείο, εμείς θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα, με όλους στους συναδέλφους μας στους Δήμους ( μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχων) και όχι μόνο, πρωτοστατόντας στην συγκρότηση ενός μεγάλου πανεργατικού μετώπου, παλεύοντας νυχθημερόν για την ζωή που μας αξίζει.

Και να ξέρετε και κάτι ακόμα εκεί στην Συνδικαλιστική Ανατροπή

“ σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δε πιάνει”

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!