ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά Μπαλασόπουλου και «ΜΕΤΑ» για συμβασιούχους και συνέδριο

Ευθύνες στην συνδικαλιστική παράταξη του Μπαλασόπουλου για τον αποκλεισμό των συμβασιούχων από το συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ αλλά και καταγγελλίες για την στάση του «ΜΕΤΑ» στις διαδικασίες, επιρρίπτει η ΔΑΣ – ΟΤΑ. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Χωρίς απόφαση τροποποίησης του καταστατικού έληξε η πρώτη μέρα του ενδιάμεσου συνεδρίου τη ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε καταστατικό χαρακτήρα.

Την κύρια ευθύνη έχει η παράταξη Συνδικαλιστική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) η οποία ξεκίνησε την διαδικασία με μια εκβιαστική λογική για υπερψήφιση της συνολικής τους πρότασης η οποία πέρα από αποκλεισμούς κατηγοριών εργαζομένων από την εγγραφή εμπεριείχε και την δημιουργία περιφερειακών συμβουλίων και επικύρωση μέσω του καταστατικού της συμμετοχής τη ΠΟΕ ΟΤΑ στα ευρωπαικά συνδικάτα (CES).

Σύμμαχο και στυλοβάτη σε αυτή την προσπάθεια βρήκε το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) το οποίο στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ είχε ψηφίσει τη πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ όμως άλλαξε στάση και στήριξε και ψήφισε την πρόταση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής η οποία έβαζε όρο εγγραφής τα 2 οχτάμηνα που μπορεί σήμερα να κάλυπτε κάποιες (κι όχι όλες τις ειδικότητες) ομάδες συναδέλφων αλλά θα καταδίκαζε τις επόμενες φουρνιές συμβασιούχων σε αποκλεισμό και επίσης έβαζε όρο για τους συναδέλφους στις κοινωνικές δομές και ΕΣΠΑ τα 2 χρόνια στη δουλειά.

Η παράταξη των συσπειρώσεων επίσης άλλαξε στάση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και δεν ψήφισε την πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων επιλέγοντας να απέχει από τις ψηφοφορίες.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ τοποθετήθηκαν για την αναγκαιότητα να εγγράφονται με πλήρη δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας διατηρώντας με συνέπεια ότι παλεύουν τόσα χρόνια. Μέσα στη διαδικασία της συζήτησης και προκειμένου να υπάρξει μια λύση οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ έκαναν μια ύστατη προσπάθεια ‘’υποχωρώντας’ από την αρχική θέση και προτείνοντας την εγγραφή όλων μετά την συμπλήρωση 5 μηνών. Όμως ούτε αυτή η πρόταση έγινε δεκτή αφού οι δυνάμεις Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΜΕΤΑ δεν ήθελαν επί της ουσίας την εγγραφή όλων των εργαζομένων.

Η υπόθεση του καταστατικού και της ένταξης όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα με πλήρη δικαιώματα περνάει στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων χτίζοντας από τα κάτω την ενότητα της τάξης παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΜΕΤΑ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!