ΔΑΣ-ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα υπαλλήλου Δ. Αλμυρού -Δεν υπάρχει «κακιά ώρα»

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε χθες εργαζόμενη- συμβασιούχος του δήμου Αλμυρού, που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικό  κάταγμα στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πτώση μαρμάρου, την ώρα που σκούπιζε την πλατεία Αλμυρού, έρχεται να μεγαλώσει τον μακρύ κατάλογο των 60 νεκρών και 70 βαριά τραυματισμένων εργατών σε όλους τους δήμους της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει:

«Το νέο περιστατικό καταδεικνύει την δραματική υποστελέχωση των Υπηρεσιών και τις σοβαρές ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών. Βαπτίζοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, σε «κανονικότητα» χωρίς μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, με μπόλικη τρομοκρατία, μετατρέπουν τους εργαζόμενους καθημερινά σε ανθρώπους-ορχήστρα, αναλώσιμο υλικό , αδιαφορώντας για την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Για κάθε εργατικό ατύχημα δεν υπάρχει «άτυχη στιγμή». ούτε «κακιά ώρα».

Καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων πανελλαδικά, όπως και σε άλλες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής ( Πράσινο, Συντήρηση, ηλεκτροφωτισμός, , κλπ,), παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για το μεροκάματο του μόχθου.

Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα από αυτά που δεν μπορούν να κρυφτούν με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ανέξοδες δηλώσεις συμπάθειας και συμπόνιας των κυβερνητικών εκπροσώπων που νομοθετούν και των Δημαρχέων που στηρίζουν τόσο «καλά και αποτελεσματικά» όλο αυτό το εγκληματικά αντεργατικό, αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Εκφράζουμε στη συνάδελφο μας Κ Μπ, τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και καλούμε τον Δήμαρχο Αλμυρού Εσερίδη, να σταματήσει το ασφυκτικό, καθημερινό, πρεσάρισμα των εργαζομένων, διανθισμένο, όπως πολύ καλά γνωρίζει, με μπόλικα καλολογικά επίθετα, χαρακτηρισμούς και απειλές σε βάρος συναδέλφων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε δε τους συναδέλφους να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες που αγωνίζονται καθημερινά και απαιτούν  την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Εδώ και τώρα απαιτούμε με την επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος, που θα φέρει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΔΑΣ ΟΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!