ΔΑΣ-ΟΤΑ: Δημοτική αρχή κλείδωσε δημαρχείο για να μην δεχτεί διαμαρτυρία φοιτητών

Σφοδρή επίθεση εναντίον δημοτικής αρχής εξαπολύει η ΔΑΣ – ΟΤΑ, η οποία κλείδωσε τις εισόδους του Δημαρχείου για να μην δεχτεί τη διαμαρτυρία των φοιτητών για το θέμα της στέγασης!

Ειδικότερα η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει το δήμο Ιωαννιτών και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Ενώνουμε την πάλη μας με το φοιτητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του για δωρεάν στέγαση, σίτιση, μετακίνηση. Είμαστε γονείς και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα ταξικά κριτήρια που ορθώνονται στις σπουδές των παιδιών μας, τις στερήσεις που χρειάζονται για να σπουδάσει μια οικογένεια ένα ή δύο παιδιά. Βιώνουμε την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει τις κοινωνικές ανάγκες σε εμπόρευμα, που μας αναγκάζει να πληρώνουμε ενοίκια, ρεύματα, νερά και κοινόχρηστα για τα φοιτητικά σπίτια, να πληρώνουμε πανάκριβα εισιτήρια για την καθημερινή μετακίνηση από και προς τα πανεπιστήμια, για αναλώσιμα μέχρι και συγγράμματα σε κάποιες περιπτώσεις για τα παιδιά μας που σπουδάζουν.

Γι αυτό και καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων η οποία κλείδωσε τις εισόδους του Δημαρχείου για να μην δεχτεί τη διαμαρτυρία των φοιτητών για το θέμα της στέγασης.

Η πράξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της στήριξης που παρέχει η δημοτική αρχή στην κυβερνητική πολιτική που βάζει μπροστά τα κέρδη των λίγων και όχι τις δικές μας ανάγκες.

Γι αυτό δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων ώστε να μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Την ίδια ώρα, εξαντλείται σε συνεδριάσεις επιτροπών που δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα για το οξυμμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης ενώ στο Ε9 του Δήμου είναι καταγεγραμμένα περισσότερα από 1000 ακίνητα. Παράλληλα, αρνήθηκε να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη και τους φόρους στους φοιτητές ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά όσοι καταφέρνουν να νοικιάσουν σπίτια.

Ταυτόχρονα όμως η πράξη αυτή είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των 20 εργαζόμενων που βρίσκονταν στο κτίριο όταν κλείδωσαν οι πόρτες.
Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα για την ασφάλεια των κτιρίων. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης σε κανένα δημοτικό κτίριο ούτε και στο κεντρικό δημαρχείο. Είναι επίσης γνωστό ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν δίκτυα τα οποία ενέχουν τον κίνδυνο βραχυκλώματος και φυσικά στη χώρα μας έχουμε πάντα τον κίνδυνο του σεισμού. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που έγινε. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στη δημοτική αρχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα καταγγέλλουμε.

Συνεχίζουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες. Όχι για τα κέρδη των λίγων. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους φοιτητικούς συλλόγους, που διεκδικούν μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα.Με τους εργαζόμενους τους ιδιωτικού τομέα, με τους ανέργους, με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και την αγροτιά. Δίνουμε δυναμικό παρόν στην αυριανή πορεία του Πολυτεχνείου στις 5:00μμ στη Δόμπολη.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΛΕΙΔΩΣΕ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΦΟΤΙΗΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!