ΔΑΣ-ΟΤΑ: Δεν πέρασαν τυχοδιωκτισμοί ΣΥΝΑΝ για μπλόκο στις εκλογές

“Δεν πέρασαν οι τυχοδιωκτισμοί -Τα περαστικά μας στην «Συνδικαλιστική Ανατροπή»”. Mε αυτόν τον τίτλο, η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ σχολιάζει τις προσπάθειες που έγιναν να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσ/νίκης, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιείται τον Απρίλη.

«Στο κενό έπεσε η προσπάθεια να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσ/νίκης, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιείται τον Απρίλη. Τρία μέλη του δ.σ. του σωματείου- Ουζούνης, Ιωαννίδου, Περσόπουλος – με ψέματα και συκοφαντίες, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό να σταματήσουν οι εκλογές που γίνονται στις 14-15 Φλεβάρη, γιατί, λέει, η συνέλευση όπου εκλέκτηκε η εφορευτική επιτροπή, δεν είχε τη «νόμιμη απαρτία». Φυσικά τα ασφαλιστικά μέτρα, που εκδικάστηκαν στις 13 Φλεβάρη, δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο και οι εκλογές γίνονται κανονικά.

Οι συγκεκριμένοι τρεις και η παράταξη ΑΣΕ της οποίας είναι επικεφαλής, έχουν πλέον προσχωρήσει εδώ και καιρό στη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» στους ΟΤΑ (πρώην ΠΑΣΚΕ). Οι τρεις τους, ως μέλη του δ.σ., ψήφισαν την ομόφωνη απόφαση του σωματείου για τη διενέργεια των εκλογών, συμμετείχαν και στην γενική συνέλευση, άρα γνώριζαν ότι και απαρτία υπήρχε και όλες οι διαδικασίες (παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου κ.α.) τηρήθηκαν κανονικά. Είναι γνωστό στους συναδέλφους ότι οι συγκεκριμένοι τρεις-που εργάζονται στον Δ. Παύλου Μελα- το τελευταίο διάστημα διέδιδαν ότι ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης «διαλύεται».Προσπαθούσαν μάλιστα να πείσουν συναδέλφους να διαγραφούν από το σωματείο του νομού και να εγγραφούν στο σωματείο εργαζομένων του Δ. Παύλου Μελά, όπου φιλοδοξούν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο. Όταν «έφαγαν πόρτα» από αρκετούς συναδέλφους, που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στα τυχοδιωκτικά τους παιχνίδια, συνειδητοποίησαν ότι οι σχεδιασμοί τους δεν τους βγαίνουν. Είχαν κάνει, όμως, την επιλογή να μην καταθέσουν ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του σωματείου μας. Για αυτό τον λόγο, οι καθοδηγητές τους από την «Συνδικαλιστική Ανατροπή» τους συμβούλευσαν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν την εκλογική διαδικασία. Απορούμε με τί μούτρα οι συγκεκριμένοι τρεις παραμένουν όχι μόνο μέλη του δ.σ., αλλά και απλά μέλη του σωματείου μας. Έχουν αποδείξει, όμως, εδώ και καιρό ότι δεν έχουν ούτε τσίπα, ούτε ντροπή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης είναι αγκάθι στο μάτι της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εδώ και χρόνια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι πλειοψηφία στο σωματείο. Στο σωματείο μετέχουν εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Το σωματείο οργανώνει κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και δημάρχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον συντονισμό του αγώνα των συμβασιούχων συναδέλφων, το σωματείο μας, μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, παίζει ρόλο πανελλαδικά. Όλη αυτή η δράση ενοχλεί την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ας ψάξει αλλού για «παρατυπίες» κλπ. η «Συνδικαλιστική Ανατροπή». Ας ψάξει στα σωματεία-σφραγίδες που έχει στήσει ανά την Ελλάδα. Σωματεία που δεν φάνηκαν σε μία απεργία ή κινητοποίηση. Που η μόνη δράση τους είναι να «παράγουν» αντιπροσώπους για να αλλάζουν οι συσχετισμοί στα συνέδρια.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης. Να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές στις 14-15 Φλεβάρη. Να συμμετέχουν στην προσπάθεια για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Για ομοσπονδία και σωματεία μαζικά, ισχυρά, κέντρα του αγώνα των εργαζομένων και όχι παραμάγαζα κυβέρνησης-δημάρχων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΣΥΝΑΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ