ΔΑΣ Ν. Ιωνίας: Να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των 176 ευρώ

  • Απο stergios
  • 20 Ιανουαρίου 2019 - 11:45
  • Comments Off

Σε οριστική λύση σχετικά με το θέμα των 176 ευρώ επιμένει η ΔΑΣ Δήμου Νέας Ιωνίας, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή για «απαράδεκτα προσχώματα και δικαιολογίες που εφευρίσκει».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδερφοι,

Tα τελευταία δύο χρόνια πιέζουμε τη δημοτική αρχή να δώσει οριστική λύση σχετικά με το θέμα των 176 ευρώ που έχουν κερδίσει συνάδερφοί μας μετά από θετικές δικαστικές αποφάσεις. Και ενώ το προηγούμενο διάστημα αυτό το θέμα διευθετήθηκε για τους συναδέρφους μας στο δήμο και ήδη έχουν πάρει την πρώτη δόση των οφειλόμενων χρημάτων, ο πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ αρνείται να δώσει λύση σχετικά με τις συναδέρφισσές μας στο νομικό πρόσωπο που ηγείται. Παρά την προσωπική του δέσμευση  στο σωματείο, ότι το θέμα θα το φέρει προς ψήφιση στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΒΡΕΦΟ, έχουν περάσει σχεδόν τρεις  μήνες και αυτή η δέσμευση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτα τα προσχώματα και τις δικαιολογίες που εφευρίσκει, πως είναι άδικο να το πάρουν οι αορίστου και όχι οι μόνιμοι. Επιδιώκει και αυτός να στρέψει τον ένα συνάδελφο απέναντι στον άλλο, να μας διασπάσει, όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με θετικές για τους εργαζόμενους δικαστικές αποφάσεις. Επιδιώκει και αυτός όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εξισώσει προς τα κάτω τα δικαιώματά μας. Αν τόσο πια θεωρεί αδικία ο πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ την διαφορετική αντιμετώπιση των μόνιμων υπαλλήλων σε σχέση με τους αορίστου από τα δικαστήρια, ας κινήσει αυτός και η παράταξη του όλες τις απαραίτητες πολιτικές διαδικασίες, ας απευθυνθούν στα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης που στηρίζουν, στα αρμόδια όργανα, και ας διεκδικήσουν να πάρουν τα χρήματα όλοι οι υπάλληλοι άσχετα με τη σχέση εργασίας τους στο δήμο. Άλλα πως να το κάνουν όταν στηρίζουν με κάθε τρόπο την αντεργατική κυβερνητική πολιτική!

Μήπως είναι αρκετά δίκαιο που αρνείται να αποδώσει σε συνάδερφο μας το ποσό που της επιδίκασε το δικαστήριο μετά από αγωγή της για τα δώρα που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατήργησαν παράνομα; Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί είναι ότι εκ παραδρομής το όνομα της μπήκε στη λίστα με τα ονόματα των συναδέρφων που μισθοδοτούνται άμεσα από το δήμο, ενώ εκείνη πληρώνεται από το ΚΕΒΡΕΦΟ. Όμως ούτε ο δήμος δέχεται να αποδώσει τα χρήματα. Η διοίκηση του δήμου όπως και αυτή του ΚΕΒΡΕΦΟ βρίσκονται σε κοινή πορεία όταν πρόκειται να τσακίσουν το παραμικρό κεκτημένο του εργαζόμενου, όποτε όμως βολεύει, το νομικό πρόσωπο έχει το αυτοδιοίκητο και αποφασίζει μόνο του !!! Για μας η ευθύνη είναι συνολικά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Χορτάσαμε “ανεξάρτητους” που μετατρέπονται σε πλήρως εξαρτημένους όταν υλοποιούνε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!

Απαιτούμε να αποδοθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το ΚΕΒΡΕΦΟ ώστε να ανακληθεί η ένσταση προς την απόφαση του δικαστηρίου και να αποδοθούν επιτέλους τα χρήματα για τα 176 ευρώ στις δικαιούχους συναδέρφους. Επίσης άμεσα να αποδοθούν τα χρήματα στην συνάδελφο, όπως αποδόθηκαν σε άλλο νομικό προσώπου του δήμου, χωρίς να υπάρξει κάποιο εμπόδιο. Η πρόταση μας είναι για παράσταση διαμαρτυρίας από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου και τους εργαζόμενους στο δημοτικό συμβούλιο, στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΒΡΕΦΟ και αν η δημοτική αρχή εμμένει στην ίδια απαράδεκτη πολιτική θέση, απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας, την Τρίτη 15 Γενάρη, φέραμε προς ψήφιση την καταγγελία για την πολιτική στάση του προέδρου του ΚΕΒΡΕΦΟ. Εκτός από τη ΔΑΣ κανένα άλλο ψηφοδέλτιο και κανένα μέλος του σωματείου δεν την υπερψήφισε. Η πρότασή τους ήταν να ζητήσουμε ραντεβού με τον πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ. θεωρούμε ότι οι συναντήσεις και οι συζητήσεις εξαντλήθηκαν. Έφτασε η ώρα της πίεσης και των κινητοποιήσεων. Δυστυχώς αυτό δεν το συμμερίζονται οι άλλες παρατάξεις, που εμμένουν σε νέο κύκλο συναντήσεων με τον πρόεδρο, καθυστερώντας κι άλλο να δοθεί λύση.

Στην ίδια συνεδρίαση  και σε ανακοίνωση που έφερε προς ψήφιση η ΔΑΣ σχετικά με τα μέσα προστασίας (ΜΑΠ) και την επιστροφή του κομμένου μεροκάματου στους  συναδέρφους που κινητοποιήθηκαν στις 30/10, λόγω της έλλειψής τους , ο επικεφαλής των Συσπειρώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αποχώρησε και το άλλο μέλος ψήφισε λευκό!!!!!!!! Για την έλλειψη ΜΑΠ και την ανάκτηση του κομμένου μεροκάματου!!!! Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση ο κατήφορος τους που δεν έχει τέλος! Τόσα χρόνια τώρα που είχαν την πλειοψηφία μαζί με τους συνδικαλιστές της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) βάζαν πλάτη με κάθε τρόπο στη Δημοτική Αρχή του Γκότση (ΣΥΡΙΖΑ) και περιορίζαν τις επαναστατικές τους κορώνες για τις κυβερνήσεις. Έβαλλαν με το τρόπο αυτό πλάτη στην εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πανηγύριζαν μαζί στις πλατείες για την κυβέρνηση της “αριστεράς” και τώρα πάλι κάνουν την βρόμικη δουλειά της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές στο σωματείο μας βάζουν συνέχεια θέμα παραίτησης της προέδρου του πρώτου σε ψήφους ψηφοδελτίου (ΔΑΣ), όπως ακριβώς επιδιώκει και ο Δήμαρχος που απαξιώνει το σωματείο μας που δεν είναι πια του χεριού του. Κάνουν για μία ακόμα φορά τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα άγαρμπα. Οι εργαζόμενοι σας πήρανε χαμπάρι!   

Τα δε μέλη της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) όπως ήταν αναμενόμενο την καταψήφισαν, όπως κάνουν πάντα όταν η ανακοίνωση αναδεικνύει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο το μεγαλείο του!

Για μας είναι τίτλος τιμής η κοινή προσπάθεια Δημάρχου και εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να μας απαξιώσουν. Σημαίνει ότι υπερασπιζόμαστε με συνέπεια τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τους ενοχλεί η δράση μας. Δράση που έχει ήδη αποτελέσματα και θα γίνεται πιο αποτελεσματική όσο περισσότεροι συνάδερφοι συμμετέχουν ενεργά στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη διεκδίκηση όλων όσων μας πήρανε και όλων όσων έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Σωματεία ταξικά, όχι εργοδοτικά!

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 20/1/2018

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ 176 ΕΥΡΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!