ΔΑΣ: Καταγγέλλει παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συμβασιούχους και παιδικούς σταθμούς

Σφοδρή επίθεση εναντίον των παρατάξεων «Συνδικαλιστική Ανατροπή», «ΔΑΚΕ» και «Συσπειρώσεις», εξαπολύει η ΔΑΣ – ΟΤΑ με αφορμή τη στάση τους  στησυνεδρίαση του Γ.Σ της ΠΟΕ – ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαϊου.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ υποστηρίζει ότι οι τρείς παρατάξεις στο θέμα των συμβασιούχων ταυτίζονται με τη θέση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και δεν διεκδικούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων παρά μόνο την επέκταση των συμβάσεων μέχρι τα τέλη του 2017. Επίσης καταγγέλλει ότι η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν επιθυμεί δυναμικές κινητοποίησεις του κλάδου, όπως πρότεινε η ΔΑΣ.

Επίσης η ΔΑΣ αναφέρει ότι η «πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ μαζί με την φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΠΑΣΥΒΝ έχουν παγιδέψει τον κλάδο στην ΄΄έξυπνη΄΄ επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης» για τους παιδικούς σταθμούς, την ίδια στιγμή που οι δήμαρχοι ετοιμάζουν αλλαγή του πλαισίου λειτουργία τους.

Ταυτόχορνα καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επιδιώκει με κάθε τρόπο να μην αποκτήσουν δικαιώμα ψήφου οι συμβασιούχοι στις εκλογές του συνδικαλιστικού οργάνου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Την Τρίτη 16 Μαϊου συνεδρίασε το Γ.Σ της ΠΟΕ ΟΤΑ και με την σύμφωνη γνώμη και με το ίδιο πλαίσιο οι παρατάξεις Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ και Συσπειρώσεις αποφάσισαν 48ωρη απεργία για τίς 22 και 23 Μάη. Στη συνεδρίαση (παρότι γινόταν 2 μέρες πριν την ψήφιση των μέτρων και μια μέρα πριν την Γενική Απεργία) καθόλου δεν απασχόλησε τις δυνάμεις που το ψήφισαν η πρακτική οργάνωση της αντίδρασης στο 4ο μνημόνιο (απο λόγια χορτάσαμε) παρά επικεντρώθηκαν στην κήρυξη της 48ωρης. Εχει ενδιαφέρον το πλαίσιο που οι 3 παρατάξεις συμφωνούν.

Α.Για τους συμβασιούχους προτείνουν την ΄΄ρεαλιστική΄΄ λύση να παραταθούν οι συμβάσεις μέχι τις 31/12/2017 ώστε να μαζέψουν μόρια οι συνάδελφοι για το διαγωνισμό που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει ή κυβέρνηση. Υιοθετούν δηλαδή πλήρως την επιχειρηματολογία Σκουρλέτη που προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να κρύψει ότι πίσω απο την απόφαση του ελεκτικού συνεδρίου έρχονται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της συμφωνίας για απολύσεις και μείωση των κρατικών δαπανών. Οι δηλώσεις Γεροβασίλη οτι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εταίρους ότι θα δώσει σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα σε ιδιώτες δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Β. Για τους παιδικούς σταθμούς το αίτημα είναι μόνο να παρθεί πίσω ή εξαγγελία Γαβρόγλου για την 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ μαζί με την φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΠΑΣΥΒΝ έχουν παγιδέψει τον κλάδο στην ΄΄έξυπνη΄΄ επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης να στραφεί η προσοχή στα 4χρονα την ίδια ώρα που:

Η ΚΕΔΕ προτείνει την αλλαγή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας (με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας με άνοιγμα των σταθμών και στις γιορτές κλπ).
Η κυβέρνηση ψηφίζει στη βουλή δωρεάν δομές για 135.000 παιδιά που θα υλοποιηθούν μέσα απο ΚΟΙΝΣΕΠ, που εξαγγέλουν ότι οι προσλήψεις για όλο το δημόσιο θα είναι 2-3000 χιλιάδες τα επόμενα χρόνια άρα κανένα μέλλον για μονιμοποίηση των συναδέλφων του ΕΣΠΑ.

Το ίδιο θέμα η ηγεσία της ΠΑΣΥΒΝ το είχε ανοίξει και πέρσι δεν είχαμε δει τότε τόση κινητοποίηση απο την ΠΟΕ ΟΤΑ. Απλά επειδή πλησιάζουν οι εκλογές για το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος από την απουσία της στους αγώνες για το εξάωρο για το οποίο δεν είχε αναπτύξει ανάλογική απεργιακή δραστηριότητα. Δυστυχώς όμως με συμμάχους την ΚΕΔΕ (που ξέρουν όλοι την στάση της για το 6ωρο) και τον Πανελλήνιο Σόλλογο ιδιοκτητών παιδικών σταθμών που έβγαλε ανακοίνωση στήριξης του αγώνα της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν υπερασπίζεσαι τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών.

Με αυτό το πλαίσιο και με την πρόταση που θέλει η 48ωρη να κοπεί σε 2 θεματικές ενότητες μιά μέρα για παιδικούς και μια μέρα για συμβασιούχους η ΔΑΣ –ΟΤΑ δεν συμφώνησε και αντιπρότειναμε
ΑΠΟΧΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΤΡΙΤΗ 22 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Επίσης προτείναμε να στηριχτούν η πανελλαδική κινητοποίηση των Σωματείων,Συνδικάτων και επιτροπών αγώνα των συναδέφων συμβασιούχων την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία που διαμορφώθηκε.

Έχει ενδιαφέρον και πρέπει να το μάθουν όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ότι στην ίδια συνεδρίαση η ίδια πλειοψηφία αποφάσισε να μην εγγράψει στην δύναμη της ΠΟΕ ΟΤΑ το Σωματείο Εργαζομένων Νομού Σερρών γιατί στο καταστατικό του δεν φαίνεται καθαρά ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της 48ωρης Απεργίας με άλλο περιεχόμενο και πλαίσιο

ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΑΣ – ΟΤΑ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΑΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!