ΔΑΣ εργαζομένων Δήμου Θεσ/νίκης: Καταγγελία για τον ορισμό και τις μετακινήσεις προϊσταμένων στον Δήμο

Την Πέμπτη 5 Φλεβάρη, ανακοινώθηκε από τον δήμο Θεσ/νίκης ο ορισμός νέων προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων καθώς και οι μετακινήσεις- τοποθετήσεις των προϊσταμένων των υπηρεσιών του δήμου. “Πολλοί ορισμοί και μετακινήσεις προϊσταμένων έγιναν με κριτήρια που καμία σχέση δεν έχουν με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, πρακτική που εφαρμόστηκε και τον Φλεβάρη του 2013 με τον τότε ορισμό προϊσταμένων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ εργαζομένων Δήμου Θεσ/νίκης και προσθέτει:

«Χωρίς καμία πρόθεση να κάνουμε «υποδείξεις» και «συνδιοίκηση», αυτά τα κάνουν άλλες παρατάξεις και «υπηρεσιακοί παράγοντες», για τις παραπάνω αποφάσεις της διοίκησης Μπουτάρη κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:

  • Ο υπέρμαχος της «αξιοκρατίας» και της «διαφάνειας» Μπουτάρης δεν εφαρμόζει ούτε καν αυτήν την υπάρχουσα νομοθεσία για τις κρίσεις και τον ορισμό προϊσταμένων από το υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά συνεχίζει να ορίζει προϊσταμένους και διευθυντές με απόφασή του. Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για αυτήν του την πρακτική δεν έχουν καμία βάση.
  • Αυτή η πολιτική και πρακτική της διοίκησης Μπουτάρη δημιουργεί προβλήματα στις υπηρεσίες. Σε πολλές περιπτώσεις απομακρύνονται από νευραλγικές θέσεις συνάδελφοι με εμπειρία. Ο ορισμός και η τοποθέτηση σε κύρια πόστα συναδέλφων χωρίς εμπειρία και γνώση του αντικειμένου της υπηρεσίας, τους καθιστά ευάλωτους στις πιέσεις τη διοίκησης. Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστούν και η αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό και η απαγόρευση προσλήψεων που ούτε η «αριστερή» κυβέρνηση έχει τη διάθεση να άρει.
  • Με αυτή την πρακτική, η διοίκηση Μπουτάρη προσπαθεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω για την εδραίωση του μηχανισμού της και τον έλεγχο των εργαζομένων. Απομακρύνει από κρίσιμα, για την πολιτική της, πόστα εργαζόμενους που μπορεί να αντιδράσουν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής- αντεργατικής της πολιτικής. Σκοπός τους είναι να μπορούν να παρεμβαίνουν και να έχουν τον πλήρη έλεγχο των υπηρεσιών, παρά τις διακηρύξεις τους ότι «ο δήμαρχος και η διοίκηση δίνουν μόνο τις πολιτικές κατευθύνσεις». Είναι γνωστή η τακτική «δημιουργώ τα προβλήματα και μετά παρεμβαίνω να τα λύσω».
  • Αποδεικνύεται ότι η ανακοίνωση της πλειοψηφούσας παράταξης στον ΣΕΔΘ «Μέτωπο Αλλαγής» προ διμήνου, που καλούσε τη διοίκηση του δήμου «να πάρει μέτρα», όχι μόνο ήταν «προφητική» για το τι θα ακολουθούσε αλλά ήταν και κατευθυνόμενη από τη διοίκηση.

Καλούμε τους συναδέλφους που αδικούνται από τις αποφάσεις της διοίκησης να αντιδράσουν οργανωμένα. Να απαιτήσουν από τον ΣΕΔΘ να πάρει θέση. Ζητούμε την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΔΘ. Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΣΕΔΘ, όπως και τα άλλα σωματεία εργαζομένων του δήμου Θεσ/νίκης να πάρουν θέση. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου είναι ότι δεν πρέπει να δεχτούμε σκύβοντας το κεφάλι την αντεργατική πολιτική και τις αντεργατικές επιλογές της διοίκησης Μπουτάρη».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΩΣΠΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]