ΔΑΣ Εργαζομένων Δ. Θεσσαλονίκης: Κατεβαίνουν Αθήνα για τους συμβασιούχους

Μαζική κάθοδο στην Αθήνα προγραμματίζουν τα μέλη της ΔΑΣ των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό συλλαληρήριο της Τετάρτης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 το μεσημέρι. για το θέμα των συμβασίουχων. Τα λεωφορεία θα φύγουν από το άγαλμα Βενιζέλου στις 12:30 πμ, Τρίτη προς Τετάρτη 28 Δεκέμβρη.

Στην ανακοίνωση τους, τα μέλη της ΔΑΣ σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα, με αλλεπάλληλες δηλώσεις, εγκυκλίους, «γνωμοδοτήσεις» κ.α., κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ προσπαθούν να βάλουν εμπόδια ώστε να μην εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου που δίνει παράταση στις συμβάσεις και για το 2017 στους συναδέλφους συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των δήμων. Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι έχουν καταφέρει με τον αγώνα τους να ανανεώνονται οι συμβάσεις τους και να παραμένουν στη δουλειά από το 2014.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία δημάρχων εναλλάσσονται στον ρόλο του «καλού» και του «κακού» προσπαθώντας να φορτώσουν ο ένας στον άλλον τις απολύσεις. Στις μεθοδεύσεις αυτές συμμετέχουν και κρατικοί μηχανισμοί, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο που, με απόφασή του, θέτει θέμα «νομιμότητας» μη υπογράφοντας εντάλματα για την πληρωμή των συναδέλφων. Αντιμέτωποι με το πρόβλημα κινδυνεύουν να βρεθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Ήδη, δήμοι και φορείς τους απολύουν συμβασιούχους. Δεν θέλουν εργαζόμενους με σταθερή δουλειά και δικαιώματα. Στόχο έχουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών, άλλωστε εδώ και χρόνια τις έχουν ξεκινήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας που, την ώρα που απολύει 72 εργαζόμενους και ετοιμάζεται να απολύσει και άλλους, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση ΧΥΤΑ για εκατομμύρια ευρώ. Απολύσεις (που ψήφισε και ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μπουτάρης) για τους εργαζόμενους, εκατομμύρια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και ο λαός να πληρώνει διπλά και τριπλά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε, μετά από συνέλευση, την κήρυξη απεργίας για την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη και τη συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνεται στην Αθήνα από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και άλλα ταξικά σωματεία. Στην απεργία, βάσει και της νομοθεσίας, μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη ή όχι του Συλλόγου ΟΤΑ.

Εκτός από τις απολύσεις των συμβασιούχων που ετοιμάζουν, από τις αρχές του 2017 αντεργατικά μέτρα ήδη ψηφισμένα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται. Νέα μείωση μισθών με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών, η λεγόμενη «αξιολόγηση» υπηρεσιών και εργαζομένων που θα φέρει κατάργηση υπηρεσιών και απολύσεις, η κατάργηση των ΒΑΕ κ.α. Κυβέρνηση και ΕΕ, μπροστά και στη νέα συμφωνία, ετοιμάζουν και νέα αντεργατικά μέτρα. Η πλειοψηφία των δημάρχων θα ξαναεφαρμόσει πλήρως την αντεργατική πολιτική.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ («Συνδικαλιστική Ανατροπή», ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που, όλο το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό στους συμβασιούχους, αλλά έβαζαν και εμπόδια στον αγώνα τους. Τώρα, κήρυξαν κινητοποίηση σε αντιπαράθεση με την κινητοποίηση των ταξικών σωματείων. Κινητοποίηση που αποφασίστηκε μετά από την απόφαση των ταξικών σωματείων για πανελλαδική συγκέντρωση και, όπως προκηρύχθηκε, δεν θέλει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά όσους συμμετέχουν ντεκόρ για τη συνάντηση που θα κάνουν στο υπουργείο. Αποδεδειγμένα, αυτές οι παρατάξεις δεν θέλουν τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων. Στις αρχές Δεκέμβρη, στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όλοι αυτοί μαζί απέκλεισαν ξανά τους συμβασιούχους από το να είναι μέλη της ομοσπονδίας. Την τακτική τους την δείχνουν και στα σωματεία που είναι πλειοψηφία, όπως τον ΣΕΔΘ και τα υπόλοιπα σωματεία του δήμου Θεσσαλονίκης, που όλο αυτό το διάστημα κουβέντα δεν έχουν πει για τις απολύσεις και τους συμβασιούχους.

Η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του δήμου να πάρουν μέρος στην απεργία και τη συγκέντρωση. Τα λεωφορεία θα φύγουν από το άγαλμα Βενιζέλου στις 12:30 πμ, Τρίτη προς Τετάρτη 28 Δεκέμβρη. Ο αγώνας για μόνιμη σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Απέναντι στη διάλυση και αποψίλωση από προσωπικό των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών, να απαιτήσουμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καμία απόλυση. Ανανέωση των συμβάσεων και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση των υπηρεσιών.
Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]