ΔΑΣ Εργαζομένων Δ. Καλαμαριάς για ατύχημα: «Φτάνει πια!Ως εδώ»

Στοπ στα εργατικά ατυχήματα μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και της εφαρμογής μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ζητά με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα συμβασιούχου που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Αναλυτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 06.05.2019 το πρωί είχαμε εργατικό ατύχημα σε απορριμματοφόρο  στο Δήμο μας. Μία συναδέλφισσα με 8μηνη σύμβαση, μέλος πληρώματος απορριιμματοφόρου σε μια στροφή του δρόμου έπεσε από το σκαλοπάτι του οχήματος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Η συναδέλφισσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου τελικά έγινε εισαγωγή στη χειρουργική κλινική.

    Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων που τα τελευταία χρόνια μαστίζουν τον κλάδο μας, με δεκάδες νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες τα τελευταία χρόνια. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης των δήμων, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της μη εφαρμογής μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης κλπ. Πίεση για να βγει η δουλειά με κάθε τρόπο. Και το ερώτημα που αυτόματα τίθεται είναι: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

    Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να το σταματήσουν, να το εμποδίσουν με τον οργανωμένο, ταξικό αγώνα τους. Κυβερνήσεις που νομοθέτησαν για λογαριασμό των αφεντικών (ντόπιων και ξένων), δήμαρχοι που εφάρμοσαν πιστά αντεργατικούς νόμους χωρίς να αντιδράσουν και συμβιβασμένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού  σε σωματεία και ομοσπονδίες που «έβαλαν πλάτη» σε όλα αυτά, είναι  στην αντίθετη όχθη από τη δική μας.

   Απαιτούμε:

ü  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

ü  Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

ü  Παροχή όλων των ΜΑΠ από το πρώτο λεπτό δουλειάς

ü  Αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]