ΔΑΣ Δ.Θεσσαλονίκης: Τριήμερη αποχή από εργασία -Παραμονή συμβασιούχων, πληρωμές από δήμο

Την αποχή από τις εργασίες για το τριήμερο 3-4-5 Ιούνη, οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και το σωματείο που ανήκουν, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσ/νίκης, οι οποίοι διεκδικούν και με αυτή την κινητοποίηση την παραμονή τους στη δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της, η ΔΑΣ σημειώνει:

«Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι για να πληρωθούν τα ψίχουλα που παίρνουν ως προσαύξηση για εργασία Κυριακή και αργίες, περίπου 6 ευρώ, θα πρέπει να προσφύγουν δικαστικά. Όπως προσέφυγαν για τους μισθούς τους, αφού η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής.

Με την εξαγγελία της αποχής, ο γενικός γραμματέας του δήμου εξαπέλυσε τα έμμισθα τσιράκια της διοίκησης και με απειλές και εκβιασμούς προς τους συναδέλφους προσπαθούν να σπάσουν την αποχή. Πρώτο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια της διοίκησης παίζουν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ενότητας»- η παράταξη στην οποία ανήκει ο πρόεδρος στον ΣΕΔΘ και η οποία στην ομοσπονδία στηρίζει τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή». Αρχικαπετάνιος τους, «συνάδελφος» που για χρόνια ήταν πρόεδρος σε σωματείο του δήμου Θεσ/νίκης, τον ΣΕΚ, και εκλεγμένος στο ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΔΑΚΕ. Στις πρόσφατες εκλογές για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ) , ήταν στο ψηφοδέλτιο της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» (στους δήμους «Συνδικαλιστική Ανατροπή»). Να τον χαίρεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι νέοι του συναγωνιστές.

Η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ, όλο αυτό το διάστημα που γίνονται κινητοποιήσεις για το θέμα των συμβασιούχων, όχι μόνο παραμένει θεατής αλλά βάζει και εμπόδια. Σήμερα, 01/06/2017, μετά από πρόταση και επιμονή της ΔΑΣ, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δσ, κατά πλειοψηφία, αποχή από τις εργασίες για 3-4-5 Ιούνη. Την πρόταση δεν ψήφισε η «Δύναμη Ενότητας».

Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμμετέχουν στην αποχή. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων συμβασιούχων είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων. Η παραμονή των συναδέλφων βάζει εμπόδια και σε όσα συμφώνησαν κυβέρνηση και ΕΕ- σύμφωνα και με τις δηλώσεις της υπουργού Γεροβασίλη- για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Ιδιωτικοποιήσεις που υπέρμαχός τους είναι και η διοίκηση Μπουτάρη.

– Παραμονή στη δουλειά όλων των συμβασιούχων. Μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου.

– Πληρωμή όλων των εξαιρεσίμων και νυχτερινών που οφείλει η διοίκηση Μπουτάρη στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών από τον Φλεβάρη.

– Πληρωμή όλων των αναδρομικών της «προσωπικής διαφοράς» που οφείλονται στους συναδέλφους που έγιναν αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση, από τον Σεπτέμβρη του 2015. Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που επιβάλλει την πληρωμή τους έχει βγει εδώ και μήνες και η διοίκηση Μπουτάρη δεν τους έχει πληρώσει ακόμη.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΧΗ, ΔΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!