Δ.Θεσσαλονίκης: Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία οι εργαζόμενοι χωρίς μέσα προστασίας

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσ/νίκης θα αντιμετωπίσουμε χιονιά και δριμύ ψύχος τις επόμενες μέρες, χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Αυτό σημειώνει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ των εργαζομένων του δήμου και σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Kαι είναι πραγματικά οξύμωρο και απαράδεκτο, αυτοί που καλούνται μέσα σε κακοκαιρία να κρατήσουν σε λειτουργία την  πόλη και να προστατεύσουν άλλους, να μην είναι οι ίδιοι στοιχειωδώς προστατευμένοι. Όταν λείπουν στοιχειώδη μέσα προστασίας (αδιάβροχα, μπουφάν, γαλότσες, άρβυλα κ.α.) και εργοτάξια δεν έχουν πετρέλαιο, που να μιλήσουμε για ειδικά Μ.Α.Π. που προβλέπονται για τέτοιες συνθήκες π.χ. αντιολισθητικά πέδιλα με καρφιά, που μπορεί να χρειαστούν.

Οι ευθύνες της διοίκησης είναι μεγάλες και γνωστές, εδώ και 1,5 χρόνο που διοικούν δεν έχουν κάνει προμήθεια όλων των Μ.Α.Π. Ευθύνη όμως έχουν και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν την κατάσταση ή δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει.

Η ΔΑΣ όλο αυτό το διάστημα έκανε προσπάθεια να αναδείξει το θέμα. Με ανακοινώσεις, επιστολές στο δημοτικό συμβούλιο, δελτία τύπου στα μέσα ενημέρωσης, πανό σε εργοτάξια και σε σημεία μέσα στην πόλη, άσκησε πίεση προς τη διοίκηση του δήμου και προσπάθησε να ενημερώσει τον λαό της πόλης για την κατάσταση. Δεν θα μείνουμε εδώ, θα πάρουμε και νέες πρωτοβουλίες. Καλούμε τους συναδέλφους να τις στηρίξουν.

Επειδή όλοι μας γνωρίζουμε σε τι συνθήκες εργασίας δουλεύουμε, χωρίς Μ.Α.Π., με επικίνδυνα οχήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα π.χ. φθαρμένα λάστιχα κ.α., χωρίς κατάλληλα εργαλεία, απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου να δείξει επιτέλους μεγάλη προσοχή και να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και από την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς να κάνουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Ιδιαίτερη μέριμνα να υπάρχει για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους, ειδικά όσους εργάζονται σε εξωτερικές εργασίες (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικά έργα κ.α.), να μην εκτελέσουν εντολές για εργασίες που μπορεί να τους θέσουν σε κίνδυνο. Η υγεία και η ασφάλεια μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αφήσουμε στα χέρια της διοίκησης και τα τσιράκια της. Σε περίπτωση που δεχθούν πιέσεις να επικοινωνήσουν με το σωματείο και αν τολμούν οι παρατάξεις «Δύναμη Ενότητας»-ΕΝΙΑΙΟ και ΔΑΚΕ ας μη πάρουν θέση».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΙΟΝΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]