Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, υπέγραψε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η απόφαση του αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση έγινε για να υπάρξει επίσημη απάντηση από τη διοίκηση του δήμου, για την εφαρμογή της διάταξης του νόμου που αφορά την παράταση των συμβάσεων για το 2017.

simvasioyxoi_thessaloniki

Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες και τη διοίκηση του δήμου και «τους ανακοινώθηκε ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν».

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του δήμου είχε ζητήσει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία, η οποία ήταν θετική ως προς την ανανέωση των συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι για ακόμη μία φορά δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να λυθεί και το πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας τους που θα προκύψει. Πρόβλημα που όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ, «δημιούργησαν κυβέρνηση, ΚΕΔΕ και κρατικοί μηχανισμοί. Δήλωσαν και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!