Δ. Θεσσαλονίκης: Ακόμα χωρίς ΜΑΠ οι εργαζόμενοι

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους για τη μη χορήγηση Μ.Α.Π στους  εργαζόμενους, τα μέλη του σωματείου που έχουν εκλεγεί με τη ΔΑΣ.

Ειδικότερα στην επιστολή τους αναφέρουν:

Όπως γνωρίζεται, μετά από τις διαμαρτυρίες εργαζομένων και την κατάθεση 200 υπογραφών συναδέλφων προς το δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Απρίλη το σοβαρό θέμα της μη χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας και της μη αποζημίωσης των εργαζομένων για τα Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους.

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του δήμου Θεσ/νίκης δεν δέχτηκε να μπει προς ψήφιση το ψήφισμα-απόφαση που πρότειναν οι εργαζόμενοι. Το ψήφισμα-απόφαση των εργαζομένων το στήριξαν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.  Η πρόταση των εργαζομένων μιλούσε για άμεση προμήθεια Μ.Α.Π. με χρήση διατάξεων για γρήγορες διαδικασίες, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία λόγω της επιδημίας και η διοίκηση έχει χρησιμοποιήσει για άλλες προμήθειες και εργολαβίες. Επίσης, προτείναμε την απόφαση-αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο της οφειλής αποζημίωσης προς τους εργαζόμενους για τα Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν τους χορηγήθηκαν (η απόφαση προβλέπεται από τη νομοθεσία) και την έναρξη των διαδικασιών από τις υπηρεσίες για την αποζημίωση των εργαζομένων.

Η συζήτηση έκλεισε με τη διοίκηση να λέει ότι θα προχωρήσει σε διαδικασία προμήθειας Μ.Α.Π. με τις συνήθεις διαδικασίες και όχι των ειδικών διατάξεων που πρότειναν οι εργαζόμενοι και με τη δέσμευση ότι θα συγκροτήσει επιτροπή που θα εξετάσει ποια Μ.Α.Π. έχουν δοθεί και ποια όχι τα περασμένα έτη και θα προχωρήσει στην αποζημίωση των εργαζομένων.

Που βρισκόμαστε  2 μήνες μετά από τη συζήτηση για το θέμα:

-Στις 19 Μάη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια Μ.Α.Π., η υποβολή προσφορών γίνεται έως τις 24 Ιούνη. Ευχόμαστε να διαψευστούμε ευχάριστα, άλλα πιστεύουμε ότι με τη διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση Ζέρβα θα υπάρχει νέα μεγάλη καθυστέρηση για την προμήθεια όλων των Μ.Α.Π.

-Δεν υπάρχει καμιά απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής για τα Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών.

Και αυτή η στάση της διοίκησης αποδεικνύει ότι προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και δαπάνες που προβλέπονται για τους εργαζόμενους, για να κάνει «οικονομία» και να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για τις προτεραιότητες που έχει. Προσπαθεί να «κλέψει» την αποζημίωση που προβλέπεται από τη νομοθεσία και δικαιούνται οι εργαζόμενοι, το ίδιο και με την καθυστέρηση που επιδιώκει για τη προμήθεια των Μ.Α.Π.

Ζητούμε από τους δημοτικούς συμβούλους να θέσουν το θέμα των Μ.Α.Π. στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως και να ζητήσουν να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη συζήτηση για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον δ. Θες/νίκης. Γιατί υγιεινή και ασφάλεια δεν είναι μόνο τα Μ.Α.Π. Είναι η κατάσταση των εργοταξίων, των οχημάτων, οι ελλείψεις προσωπικού, τα προγράμματα εργασίας κ.α.

                                                         Τα μέλη του δ.σ. του ΣΕΔΘ

                                                         εκλεγμένοι με τη Δ.Α.Σ.

                                                         Μιχαηλίδης Λάζαρος

                                                         Μαραντζίδης Φώτης

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΠ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]