Δ.Σάμου: Να αποσυρθεί η έφεση της δημοτικής αρχής κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους συμβασιούχους

Να αποσυρθεί η έφεση της δημοτικής αρχής Σάμου, κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους συμβασιούχους, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 20 Μάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάμου:

«Από την πρώτη στιγμή και από θέση αρχής και όχι ανάλογα με το »πού φυσάει ο άνεμος» και οι προεκλογικές σκοπιμότητες, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της »Λαϊκής Συσπείρωσης», τάχθηκαν και παραμένουν σταθερά στο πλευρό των 48 συμβασιούχων του δήμου που κέρδισαν και δικαστικά το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, καθώς και των υπολοίπων 5 που εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση.

Τους υποστηρίξαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήραμε μέρος στις κινητοποιήσεις τους, παρασταθήκαμε και με μαρτυρία μας στα δικαστήρια.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20-3-2019, μια απόφαση είναι αποδεκτή από εμάς: Να αποσυρθεί η έφεση της δημοτικής αρχής κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους.

Όσο αφορά τη συζήτηση και τις αιτιάσεις περί οικονομικής αδυναμίας του δήμου υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν 3 μήνες η δημοτική αρχή έφερε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση αύξησης των ανταποδοτικών τελών, με αυτό το επιχείρημα: Την πληρωμή των πρώην συμβασιούχων.

Ας διεκδικήσει -επιπλέον- τη μισθοδοσία τους από το κράτος όπως συμβαίνει με τους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους. Ας διεκδικήσει τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκών του δήμου. Ας διεκδικήσει τους παράνομα παρακρατημένους πόρους των δήμων από το κράτος στο όνομα αρχικά της ανάπτυξης και αργότερα στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας.

Τέλος, ας κάνει δεκτή έστω και τώρα την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ειδικό υψηλό συντελεστή ανταποδοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΦΕΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!