Δ.Σ Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αποφάσισε ανανέωση συμβάσεων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Την υπογραφή νέων συμβάσεων για 19 συμβασιούχους του δήμου και 70 προσλήψεις μόνιμων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνεδρίασης του.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα θέματα που αφορούσαν συμβασιούχους και προσλήψεις μόνιμων ήταν:

1. Έγκριση µερικής τροποποίησης του Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του ∆ήµου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, ως προς το άρθρο 28 παρ. 4 και 5 µε τίτλο «Οργανικές θέσεις µε σχέση εργασίας ∆ηµοσίου ∆ικαίου» ως προς τους κλάδους ∆Ε και ΥΕ που ανήκουν στην κατηγορία ανταποδοτικών υπηρεσιών.

2. Λήψη απόφασης για τον προγραµµατισµό προσλήψεων µόνιµου προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2017.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί διαπίστωσης σωρευτικής συνδροµής των προϋποθέσεων των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 για την απασχόληση µε νέες συµβάσεις του προσωπικού µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

Στην ίδια συνεδρίαση και βάσει της παραπάνω ημερήσιας διάταξης, έγινε επίσης δεκτή η πρόταση – εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, για την πρόσληψη 70 μόνιμων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Ιωακειμίδης: Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας θα ωφελήσει μόνο τους επιχειρηματίες

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει: «Η πρόσφατη πολυήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, έφερε πολλά δεινά στους πολίτες. Δικαιολογημένα τους εξόργισε, τους θύμωσε και μαζί με τον καύσωνα, έκανε τη ζωή στις πόλεις αφόρητη.

Αυτή είναι η μία πλευρά όμως. Η άλλη, είναι αυτή της υπομονής, της κατανόησης, της αλληλεγγύης και της υποστήριξης που έτυχαν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ως Δημοτική Αρχή, δικαιολογούμε και τις δύο πλευρές. Οι δημότες δε φταίνε σε τίποτα και οι συμβασιούχοι δε θέλουν να είναι «όμηροι» κανενός Δημάρχου, καμιάς Κυβέρνησης. Η «ιδιωτικοποίηση», εκτός από τους επιχειρηματίες, δε θα ωφελήσει κανέναν άλλο! Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι.

Σε σχέση με άλλους μεγάλους Δήμους, στη Νίκαια και στο Ρέντη ο αριθμός των συμβασιούχων είναι ελάχιστος. Κανένας δεν κινδυνεύει με απόλυση και όλοι πληρώνονται όπως πρέπει και στην ώρα τους.

Γι’ αυτό και το τέλος αυτής της «περιπέτειας» μας βρίσκει νοικοκυρεμένους και προετοιμασμένους να ανταποκριθούμε στις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Μόλις χθες 10 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ψήφισε ομόφωνα την εισήγησή μας για 70 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου και κυρίως στην καθαριότητα.

Πιστεύουμε στις μόνιμες θέσεις εργασίας και το δείχνουμε με τις πράξεις μας!»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΚΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!