Δ. Ρόδου: Άσκησε έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών (έγγραφο)

Τη δημοτική αρχή Ρόδου, τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και το Σωματείο των Εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωση του, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Συγκεκριμένα ο Δ. Αρβανίτης, κάνει λόγο για καλοστημένη απάτη, παρουσιάζει σχετικό ΕΓΓΡΑΦΟ και σημειώνει:

Εμείς και οι οικογένειές μας είμαστε θύματα μιας «καλοστημένης» απάτης, η οποία στηρίχθηκε με τις ευλογίες και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Δεν ήταν φήμες, ότι ο δήμαρχος Ρόδου είχε συνεννοηθεί με την νομική υπηρεσία για να ασκήσει έφεση στις αποφάσεις των Αορίστου Χρόνου για τα αναδρομικά!

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 21-02-2019 και ομόφωνα εγκρίθηκε η άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου. Η συνεδρίαση αυτή αποκρύφτηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και δεν έγινε καμιά έγκαιρη συνεδρίαση ή παρέμβαση του, ώστε να μην γίνει αντιληπτή η «κοροϊδία» του δημάρχου Ρόδου και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής Ρόδου.

Η απόφαση 70/2019 της Επιτροπής δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια στις 01-03-2019! Είναι καθαρά πολιτική απόφαση, αφού στην εισήγηση της νομικής υπηρεσίας δεν υπάρχει καν αιτιολόγηση. Δεν αναφέρει ούτε την διάταξη του άρθρου 54 του Ν.4447/16, η οποία απαλλάσσει τους δημοτικούς συμβούλους από οποιαδήποτε ευθύνη. Το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό!

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι που ανέλαβαν να βγάλουν σε πέρας την «βρώμικη» δουλειά του δημάρχου Ρόδου είναι: Διακοσταματίου Σάββας, Κορωναίος Ιωάννης, Μανωλάκης Αλέξανδρος, Σταυρής Μιχαήλ, Ψυλλάκης Βασίλειος, Χατζηλαζάρου Μαρία!

Θυμίζουμε ότι τόσο ο δήμαρχος Ρόδου όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν στην ετήσια γιορτή των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου (03-02-2019) είχαν υποσχεθεί δημόσια μπροστά μας και στις οικογένειές μας ότι δεν θα έκαναν εφέσεις κατά των αναδρομικών! Κι όμως, από τις 01-02-2019 ο νομικός σύμβουλος του Δήμου (Σαλαμαστρακής Δ.) είχε ήδη καταθέσει έφεση κατά των εργαζομένων! Δήμαρχε, λίγη τσίπα …δεν βλάπτει!

Είναι απαράδεκτη τέτοια συμπεριφορά αιρετών. Όμως, η κοροϊδία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια! Μπορεί να έχουν την στήριξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ώστε να μην κουνιέται φύλλο! Όμως, υπάρχουν και συνεπείς συνδικαλιστές, τίμιοι συνάδελφοί μας στους χώρους εργασίας, που δεν ανεχόμαστε τα αίσχη τους!

Οι αιρετοί που αποφάσισαν την έγκριση για έφεση κατά των αναδρομικών μας, όπως και οι υπόλοιποι της δημοτικής αρχής, χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να προωθήσουν την πολιτική και κομματική τους καριέρα, ώστε να αναλάβουν νέους θώκους εξουσίας στις προσεχείς εκλογές! Να τους τιμωρήσουμε!

Αδιαφόρησαν πλήρως για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το ότι είναι παράνομες οι περικοπές που μας επιβλήθηκαν από τα «δεξιά και αριστερά» Μνημόνια (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), για το ότι τα αναδρομικά ανήκουν σε εμάς και τις οικογένειές μας!

Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή Ρόδου μας κλέβει το ψωμί πάνω από το τραπέζι της οικογένειάς μας, εμείς και ο ροδιακός λαός χρυσοπληρώνουμε τις συμβάσεις «εργασιακού μεσαίωνα» με τους επενδυτές-ιδιώτες, τα «ταξιδάκια» των εκάστοτε δημοτικών συμβούλων, κ.α.. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ονομαστικά οι ταξιδιωτικές δαπάνες έκαστου δημοτικού συμβούλου;; Γιατί ο Δήμος στην σύμβαση με τον ιδιώτη για την φύλαξη στις Πεταλούδες έχει βάλει όρο για 50% προσλήψεις κάτω των 25 ετών και όχι να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την ΣΣΕ στους ΟΤΑ;;;

Τέρμα πια η κοροϊδία! Φτάνει ο εμπαιγμός! Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας …είναι έκθετη! Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δ.Σ. στις 12-03-2019, κι όμως δεν βγήκε καμιά καταγγελία! Ας αποφασίσουν: «Ή με τους εργάτες ή με τις γραβάτες»!

Άμεσα να γίνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε ανακληθεί η απόφαση 70/2018 της Οικονομικής Επιτροπής και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου να πάρει απόφαση για μη άσκηση έφεσης κατά των Αναδρομικών των εργαζομένων! Μετά την απόφαση, να δοθεί ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ στις Οικονομικές Υπηρεσίες, για την καταβολή τους!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΕΦΕΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!