Δ. Ρήγα Φεραίου: Πιάνουν δουλειά από σήμερα 55 εργαζόμενοι ΚΟΧ

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα την εργασία οι 55 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και για διάστημα πέντε μηνών, καλύπτοντας διάφορες ανάγκες, όπως στην υπηρεσία καθαριότητας και τεχνικών υπηρεσιών, τον πολιτισμό, την κοινωνική μέριμνα.

Από τη δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι η ενεργοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας θα αποτελέσει «ανάσα» στην ενίσχυση του προσωπικού σε μια περίοδο μάλιστα που οι προσλήψεις μονίμων δεν υπάρχουν, ενώ και οι προσλήψεις εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις είναι λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Οι 55 εργαζόμενοι υπέγραψαν ήδη τις συμβάσεις με την ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και από σήμερα θα βρίσκονται στις υπηρεσίες για να ενημερωθούν σχετικά με τις εργασίες και τους τομείς που θα αναλάβουν.

Οι 55 εργαζόμενοι θα δραστηριοποιηθούν σε δράσεις, όπως καθαρισμός περιοχών, συντήρηση, φύλαξη και αποκατάσταση περιοχών, στην κοινωνική μέριμνα, στην τράπεζα ένδυσης και παιχνιδιών, στα έργα αποκατάστασης δημοσίων υποδομών και αστικού περιβάλλοντος, στις εργασίες και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές και πλημμύρες, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, στη προώθηση του αθλητισμού, στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και στις εργασίες εξωσχολικής δραστηριότητας των παιδιών και την εκπαίδευση ηλικιωμένων. Βάσει των διατάξεων του προγράμματος, οι 55 συμβασιούχοι θα αμείβονται μηνιαίως με το ποσό των 625 ευρώ και θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Η σύμβαση είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση του προσωπικού του δήμου και την επιτέλεση εργασιών, η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αν και περιμέναμε να είχε ξεκινήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, αφού εμείς είχαμε κάνει όλες τις διαδικασίες, ενώ οι επιτυχόντες είχαν επιλεγεί από τον Ιούλιο. Βέβαια, οι θέσεις που μας εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο για το πρόγραμμα, ήταν 70, ενώ καλύφθηκαν οι 55. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να δούμε, αν υπάρχουν κάποια περιθώρια κάλυψης αυτών των θέσεων».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ που σχετίζεται με την κατάρτιση των συμμετεχόντων και μετά την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 20 Νοεμβρίου. Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι θέσεις που θα καλυφθούν ανέρχονται στις 30.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!