ΡΟΗ
προηγ επομ

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Δεν ανανέωσε συμβάσεις υπαλλήλων -Νέες απολύσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τη μη ανανέωση των συμβάσεων εννέα δημοτικών υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμού του δήμους καθώς και τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για νέες απολύσεις προσωπικού καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

 «Με έντονη παρουσία σωμάτων καταστολής, την οποία και καταγγέλλουμε, συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση (!) του νομικού του προσώπου, που οδηγεί στην ανεργία εννέα (9) συναδέλφους μας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του νομικού προσώπου στις 19/8 (στο οποίο κάναμε παρέμβαση) μας ενημέρωσε η κ. Πρόεδρος ότι δεν πάρθηκε απόφαση.Δύο μέρες μετά η απόφαση (που τελικά είχε παρθει (!)), ήρθε για επικύρωση στο ΔΣ του δήμου, τι να πούμε…τα συμπεράσματα δικά σας..

Το σωματείο μας καλούσε σήμερα σε μαζική συμμετοχή στο ΔΣ, προκειμένου να κάνουμε παρέμβαση.Η συμμετοχή ήταν μαζική, η παρέμβαση έγινε..και η απόφαση πάρθηκε..

Σύσσωμη η πλειοψηφούσα παράταξη ψήφισε υπέρ «..της μη ανανέωσης της σύμβασης»… όπως είπαν.. Κατά των απολύσεων των συναδέλφων ( όπως λέμε εμείς) ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη Δύναμη αλλαγής.

«Κατά πλειοψηφία» λοιπόν οδηγήθηκαν στην ανεργία οι εννέα συνάδελφοι μας.

Συνάδελφοι

Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν είναι ο μόνος. Η απαξίωση των παιδικών σταθμών, η μη δημιουργία βρεφικών τμημάτων, η μη έγκαιρη εύρεση χώρων για την στέγαση τους.. όλα, οι πράξεις, οι «παραλείψεις» τους (καθόλου τυχαίες), οδηγούν στους ιδιώτες..Από 1/9 και έχοντας » νωπή εντολή», θα δούμε τις περισσότερες διοικήσεις των δήμων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Σήμερα οι παιδικοί σταθμοί και η καθαριότητα, αύριο η πολεοδομία, το σαρωμα, τα ογκώδη και ούτω καθεξής..

Θα μας βρουν μπροστά τους..

Συνάδελφοι

Οι εννέα που απολύθηκαν σήμερα είναι η αρχή, αύριο αν τους αφήσουμε – με μαθηματική ακρίβεια- θα έρθει η σειρά των επόμενων συναδέλφων.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΛΟΙΠΌΝ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΌΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ. ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΎΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΎΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ, ΧΩΡΊΣ ΤΡΟΦΕΙΑ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΌ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ
ΈΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΊ ΌΜΙΛΟΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ

Τέλος αν πιστεύουν ότι με την παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας θα πτοήσουν το ταξικό κίνημα πλανώνται πλάνης οικτρά.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!