Δ.Περιστερίου: Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στους εργαζόμενους

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα covid 19 στους εργαζόμενους του δήμου Περιστερίου. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ και σημειώνει:

Η εγκληματική στάση της διοίκησης Παχατουρίδη και η παντελής αδιαφορία των υπευθύνων της, έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση κρουσμάτων στους εργαζόμενους του δήμου μας.

Δεν υπολογίζουν πια ούτε τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ συναδέλφους μας που δίνουν μάχη για τη ζωή, κρατούν ώς επτασφράγιστο μυστικό τα κρούσματα όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά ακόμα και από τους υπηρεσιακούς υπεύθυνους για την υγεία μας.

Η διοίκηση του δήμου Περιστερίου έχει πετάξει στον κάδο των αχρήστων όποιο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και έχει βάλει μπροστά τα δικά της πρωτόκολλα, όπως οι πέντε εργαζόμενοι στη διεύθυνση περιβάλλοντος, που έρχονταν σε καθημερινή στενή επαφή μέσα σε όχημα του Δήμου για τη μεταφορά τους στα πόστα εργασία τους. Μετά από επιβεβαίωση κρούσματος του οδηγού της συγκεκριμένης πενταμελής ομάδας εργαζομένων η αρμόδια αντιδήμαρχος αντί να βγάλει τους υπόλοιπους τέσσερις σε καραντίνα, συνέχισε να τους βγάζει στα μουλωχτά για δουλειά κρυφά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Πέντε ημέρες μετά βγήκε και ο δεύτερος εργαζόμενος θετικός στον Covid 19 ούτε αυτό εμπόδιζε και συνέχισε να βγάζει για δουλειά τους άλλους τρεις χωρίς να περνουν από τους χώρους συγκέντρωσης εργαζομένων αλλά να πηγαίνουν κατευθείαν στα εξωτερικά τους πόστα.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου Περιστερίου να σταματήσει αυτές τις εγκληματικές τακτικές.

Να κάνει συχνά μοριακά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων.

Να σταματήσει τον συγχρωτισμό των εργαζόμενων στα υπηρεσιακά οχήματα.

Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους και οχήματα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!