Δ. Πειραιά: Παρέμβαση του ΣΟΜΕΔΠ για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Παρέμβαση για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε χώρο όπου στεγάζονται συνεργεία του Δήμο Πειραιά, έκανε το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργα/των του Δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του:

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στις έντονες ανησυχίες των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο της Θηβών 50  όπου στεγάζονται συνεργεία των διευθύνσεων Ηλεκτρολογικού – Μηχανολογικού, Οδοποιίας – Αποχέτευσης και Πρασίνου – Περιβάλλοντος, για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο με σκοπό την απεγκατάσταση στεγάστρου από αμιαντοτσιμέντο (ΕΛΕΝΙΤ), το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε παρέμβαση στον αντιδήμαρχο Ηλεκτρολογικού – Μηχανολογικού κ. Λεωνίδα Μανωλάκο.

Καταστήσαμε από την αρχή σαφές στον αντιδήμαρχο ότι είμαστε υπέρ της απομάκρυνσης κάθε ίχνος αμίαντου που έχει χαρακτηριστεί καρκινογόνο υλικό και υπάρχει στους χώρους εργασίας η κοντά σε αυτούς, αλλά αυτό να γίνεται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Γεγονός που βρήκε απόλυτα σύμφωνο και τον αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Μανωλάκο και ο οποίος μας επέδειξε απάντηση της ανάδοχου εταιρείας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων που ορίζει η νομοθεσία.

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του παρουσία εκπρόσωπου της τεχνικής υπηρεσίας και επιβλέπων του έργου, εκπροσώπου της ανάδοχου εταιρείας και του Σωματείου μας.

Στην συνάντηση μεταξύ των άλλων και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στον συγκεκριμένο χώρο, ζητήσαμε να κλειστεί όλος ο χώρος περιμετρικά του έργου της απεγκατάστασης του στεγάστρου με πανί τύπου λινάτσας ώστε να μην αιωρούνται σωματίδια – υπολείμματα ή σκόνη αμιάντου στην ατμόσφαιρα και να διασκορπούνται αυτά με τον αέρα σε όλους τους χώρους εργασίας βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Μετά την παρέμβαση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργα/των Δήμου Πειραιά ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας δεσμεύτηκε παρουσία του αντιδημάρχου και της επιβλέπων του έργου ότι θα κλειστεί περιμετρικά ο χώρος με λινάτσα, θα προηγείται κάθε εργασίας η υδροβολή του αμίαντου με χρήση και ειδικού υγρού, τα κομμάτια (φύλλα) αμιαντοτσιμέντου (ΕΛΕΝΙΤ) θα κατεβαίνουν με προσοχή και δεμένα, θα ακολουθεί ασφαλή συσκευασία και απομάκρυνση τους από τον χώρο, ενώ καθημερινώς θα γίνονται μετρήσεις για το ποσοστό αμιάντου στην ατμόσφαιρα και τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά στην υπηρεσία.

Το Σωματείο μας που θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρώτο κύριο την υγεία και την ασφάλεια τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!