Δ. Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τη συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πειραιά ενάντια «στην προκλητική δίωξη συνδικαλιστή», αλλά και «στην απάνθρωπη απόλυση συμβασιούχας εργαζόμενης και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών» πραγματοποίησαν την Δευτέρα 22/6/2020 το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, μαζί με το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και τα Σωματεία των Δήμων Κορυδαλλού, Περάματος, Χαϊδαρίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του Δήμου Πειραιά και απαίτησαν από τη Δημοτική Αρχή «να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου και να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη της συναδέλφου».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ διευκρινίζει ότι η συμβασιούχα εργαζόμενη «είχε προσληφθεί με 3μήνη σύμβαση στην υπηρεσία πρασίνου, δούλεψε για 5 μέρες και μετά «θυμήθηκε» ο Δήμος να βγάλει νέα απόφαση που την άφηνε εκτός».

Σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου «μη θέλοντας να πάρει σαφή θέση, μας δήλωσε πως σε ότι αφορά τη συνδικαλιστική δίωξη είναι απόφαση του δημάρχου και δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δήμαρχο. Ενώ για την απόλυση της συναδέλφου και προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες, μας «συνέστησε» να συντάξουμε μια επιστολή προκειμένου να απαντήσει η υπηρεσία».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει «την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του Δήμου Πειραιά», προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε καλά και τους σχεδιασμούς της και την πολιτική της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές από τη συγκεκριμένη διοίκηση του Δήμου. Της δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκει μπροστά της όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω. Να συνταχθούν με το Σωματείο τους και με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής και να απαιτήσουν τώρα να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη αλλά και την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΙΩΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!