Δ. Πειραιά: Αιφνιδιαστική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερική Υπηρεσίας -Καταγγελίες εργαζομένων

Με μία νέα αιφνιδιαστική κίνηση η δημοτική Αρχή Πειραιά επιχειρεί την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, θεωρώντας ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο και με συνθήκες πανδημίας δεν θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το Σωματείο Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνικών του δήμου Πειραιά και σημειώνει:

Επτά χρόνια περιμένουμε να δούμε τον νέο ολοκληρωμένο ΟΕΥ όπως έχει υποσχεθεί η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη από την αρχή της προηγούμενης θητείας της, αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι τροποποιήσεις στις τροποποιήσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ούτε τους εργαζόμενους, παρά μόνο την ίδια την δημοτική αρχή και την πολιτική που εφαρμόζει.

Από την ψήφιση για την ίδρυση του «Αναπτυξιακού» Οργανισμού του δήμου είχαμε επισημάνει ότι θα λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» προκειμένου υπηρεσίες του δήμου να λειτουργούν μέσω του «Αναπτυξιακού» οργανισμού καταργώντας κάθε δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.

Αυτό επιχειρείται με την τροποποίηση του ΟΕΥ που φέρνει την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς ψήφιση.

Νέες διευθύνσεις και τμήματα χωρίς προσωπικό και με ευχολόγια ότι δήθεν θα ανοίξει τις προσλήψεις η κυβέρνηση, «τεμαχισμό» της διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης για πιο εύκολες εργολαβίες, φωτογραφικές διατάξεις για προϊστάμενους διευθύνσεων και τμημάτων με αναθέσεις, γιατί εδώ και 15 χρόνια δεν έχουν να γίνουν κρίσεις, είναι μερικά από τα συστατικά της νέας τροποποίησης που επιχειρεί να περάσει η δημοτική αρχή Πειραιά.

Εντελώς αιφνίδια, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, η δημοτική αρχή Πειραιά, όπως και η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί την πανδημία αλλά και την καλοκαιρινή περίοδο ως «χρυσή ευκαιρία» για να περάσει την αντιδραστική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, καλούμε την δημοτική αρχή Πειραιά να αποσύρει την τροποποίηση του ΟΕΥ και να ανοίξει διάλογο με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Επίσης ζητάμε να μας δοθεί ο λόγος στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να καταθέσουμε τις απόψεις και τις αντιθέσεις μας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΕΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]