Δ.Πατρέων: Στο πλευρό των συμβασιούχων που έμειναν εκτός της 3Κ ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια για να στηρίξουν τους συγκεντρωμένους συμβασιούχους – παρατασιούχους των οποίων τα ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στην εργασία τους και να μην απολυθούν επρόκειτο να συζητηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα Δημοτικά Κοιμητήρια (εργάτες ταφής, εργάτες καθαριότητας Κοιμητηρίων) δεν συμπεριελήφθησαν στην προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ.

Όλοι οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται, με συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεών τους, με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά δίπλα τους, παλεύει μαζί τους για να μην απολυθούν, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά.

Η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 12 Δεκέμβρη 2018.

Εξαλλου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος, Δ. Πλέσσας, παραβρέθηκαν το μεσημέρι στη Γενική Συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου μας και την χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η σταθερή απασχόληση αντικαθίσταται από ελαστικές σχέσεις εργασίας, το μόνιμο προσωπικό αντικαθίσταται από συμβασιούχους μέσω προγραμμάτων, που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας με μισθούς πείνας.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας, τόνισε ο Δήμαρχος, ενώ ανέφερε ότι έχει αποσταλεί στον υπουργό Εσωτερικών σχετικό έγγραφο με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων τα οποία είναι:

Να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών
Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους, όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Μισθό σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανάλογα με την ειδικότητα

Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός του μεροκάματου με βάση την ηλικία

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Προστασία της λαϊκής κατοικίας, κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε οικογένειες που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!