Δ.Κοζάνης: 600.000 ευρώ αναδρομικά στους υπαλλήλους για 13ο, 14ο μισθό

Σχεδόν 600.000 ευρώ είναι το ποσό που πιθανόν να αναγκαστεί να καταβάλει αναδρομικά στους υπαλλήλους του ο δήμος Κοζάνης για το 13ο και 14ο μισθό των ετών 2014-2016. Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και τις επικουρικές συντάξεις.

Όπως γράφει ο prlogos.gr η 100% περικοπή των επιδομάτων αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων μετά από δικαστικές αποφάσεις αίρεται με το ΣΤΕ να ανοίγει την πόρτα σε δεκάδες υπαλλήλους για την αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού. Θυμίζουμε ότι το 2011 υπήρχε μερική περικοπή των επιδομάτων και το 2012 οριστική κατάργηση. Ακόμα στο δήμο Κοζάνης και Εορδαίας με 300 και 260 υπαλλήλους αντίστοιχα δεν έχουν επιδικαστεί οι υποθέσεις. Φυσικά είναι θέμα χρόνου να δικαστούν οι αγωγές με τη δικαίωση των υπαλλήλων να βρίσκεται προ των πυλών.

Το θέμα της έφεσης καίει το δήμο Κοζάνης, αλλά και τους υπόλοιπους ενόψει και των εκλογών, μιας και θα κοντραριστεί με περίπου 300 υπαλλήλους. Ακόμα όμως κι αν ασκηθεί έφεση για να προσβληθεί η απόφαση, το ΣΤΕ έχει αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Από την άλλη δεν υπάρχουν τα αποθεματικά για να πληρωθούν οι μισθοί , μια κίνηση που θα ευχαριστούσε ιδιαίτερα τους υπαλλήλους, αλλά θα δημιουργούσε ασφυξία στο δήμο.

¨Ήδη η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει για απεργία στις 8 ή 14 Νοεμβρίου μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕ –ΟΤΑ με το θέμα να αποτελεί ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τους δημάρχους της χώρας. Η ΚΕΔΕ προτείνει όσοι δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν τους μισθούς, όπως συνέβη στο Μαρούσι, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, η Πετρούπολη και το Ίλιον, όπου υπάρχει πρωτόδικη δικαίωση, ενώ ζητά να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβληθούν οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!