Δ.Καρπάθου: Αρνείται να πληρώσει τους συμβασιούχους -Ποια δικαιολογία προβάλει

Να εφαρμόσει το άρθρο 24 του ν4479/2017 για τους συμβασιούχους που προσέλαβε την 1η Αυγούστου 2017 αρνείται η δημοτική Αρχή Καρπάθου. Σύμφωνα με καταγγελία των ίδιων των εργαζόμενων στην aftodioikisi.gr, αν και έχει εκδοθεί η εγκυκλιος 23 (ΑΔΑ:ΩΑΙ5465ΧΘ7-ΩΗΒ) του ΥΠΕΣ με διευκρινισεις για την ερμηνεία και εφαρμογη του αρθρου 24 του ν.4479/2017, ο δήμος αρνείται να προχωρήσει στην εκδοση ενταλματων, δηλώνοντας ότι θα περιμενει την εγκριση των συμβασεων απο το ΑΣΕΠ και μονο τοτε θα στειλει ενταλματα πληρωμης στον Επιτροπο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη εγκύκλιος τονίζει ότι «η ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ δεν συνιστά προϋπόθεση για την έναρξη εκτέλεση των συµβάσεων που συνάπτονται µε την παρ. 2 ούτε, βεβαίως, για την πληρωµή των υπηρεσιών που παρέχονται».

Παράλληλα οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι «πιθανον ούτε στο ΑΣΕΠ εχουν σταλεί οι νεες συμβασεις δεδομενου οτι μολις χθες ζητηθηκαν αντιγραφα προσφατων προσωπικων εγγραφων των συμβασιουχων».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Καρπάθου έχει εχθρική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους. Τον περασμένο Ιούλιο αναγκάστηκε να προσλάβει 12 συμβασιούχους που είχε απολύσει μόνο μετά από πιέσεις των ίδιων των εργαζομένων και τα δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΑΣΕΠ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΑΡΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!