Δ.Ιωαννιτών: Επιλεκτικές μετατάξεις παρά τις ελλείψεις προσωπικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Ιωαννιτών και ειδικότερα στο δήμαρχο Μ. Ελισάφ, εξαπολύει η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Ν. Ιωαννίνων.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι προβάλουν την έλλειψη προσωπικού αλλά και χώρων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλλουν το δήμαρχο για επιλεκτικές μετατάξεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα σημειώνουν:

Την Τετάρτη 29 Γενάρη στη στάση εργασίας του Συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τους εργαζόμενους είχε συνάντηση με το δήμαρχο, αντιδημάρχους και το Γενικό Γραμματέα του δήμου, στο χώρο του δημαρχείου, για την υγιεινή κι ασφάλεια στους χώρους εργασίας, την έλλειψη προσωπικού και την άμεση ανάγκη εύρεσης χώρων εργασίας για τις υπηρεσίες που στα γραφεία έχουν στοιβαχθεί πολλοί εργαζόμενοι και με διαφορετικά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η εργασία τους και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Ο δήμαρχος μεταξύ των άλλων συμφώνησε για την ανάγκη εύρεσης χώρων για μετεγκατάσταση υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ζήτησε μάλιστα από τις υπηρεσίες να κινητοποιηθούν άμεσα.

Τέσσερις (4) μέρες μετά… υλοποιώντας αυτή την δέσμευση ο δήμαρχος ενοποίησε δύο γραφεία σε ένα. Επτά (7) συναδέλφους σε ένα γραφείο («καμαρούλα μια σταλιά, 2Χ3», που λέει και το τραγούδι). Οι οποίοι εργαζόμενοι κάθονται εκ περιτροπής στις καρέκλες… ίσως το επέλεξαν για τη σύσφιξη των σχέσεων των συναδέλφων.

Τι δεν καταλάβαμε καλά;

Άρον – άρον διορίζουν Γενική Διευθύντρια, μετακινούν προσωπικό στο Μπιζάνι, χωρίς αντικείμενο. Την ίδια ώρα, ενώ έχουμε έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν τη δημοτική αρχή να πιέζει για μετάταξη εργαζόμενου, από την καθαριότητα σε επιστάτη – επόπτη, ενώ όπως λένε οι ίδιοι, ήδη υπάρχουν πολλοί επιστάτες – επόπτες. Εξαργύρωση γραμματίων;

Και εις… νεότερα…

Για την

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Χρήστος Μεντής

Ρένα Μπενέκου

Ζώης Γαλατάς

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!