Δ.Ηλιούπολης: Στάση εργασίας των εργαζομένων -Καταγγελίες για το δήμαρχο (έγγραφο)

Συνεχίζεται η αναταραχή στο δήμο Ηλιούπολης μετά την κλήση από το δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο της Αστυνομίας, προκειμένου να «σπάσει» η απεργία της περασμένης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι προχωρούν τη Δευτέρα σε στάση εργασίας από τις 11.00π.μ. έως 15.00μ.μ. και συγκέντρωση 11.30π.μ. έξω από το δημαρχείο.

Παράλληλα καταγγέλλουν καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, μη πληρωμή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους στο πράσινο, μη παροχή γάλατος και Μέσων Ατομικής προστασίας, σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, στο «ΚΑΦΑΔΗΛ».

Αναλυτικά:

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ, να πάρουν μέρος στη προειδοποιητική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη από τις 11.00π.μ. έως 15.00μ.μ. και στη συγκέντρωση 11.30π.μ. έξω από το δημαρχείο. Ειδικότερα για τις εργαζόμενες από τη ΤΑΒΙΘΑ προκηρύσσουμε αποχή από τα καθήκοντα τους.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ:

  1. Στην προσπάθεια καταστρατήγησης της ΣΣΕ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΙΔΑΧ σε εργαζομένους (ΥΕ βοηθ. Προσωπικού καθαριότητας, ΥΕ οικογενειακών βοηθών, ΔΕ μαγείρων ) του ΝΠ «ΚΑΦΑΔΗΛ» σε ότι έχει να κάνει με το ωράριο εργασίας.
  2. Στην απληρωσιά των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς (παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού) μέσω ΕΣΠΑ
  3. Στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους στο πράσινο.
  4. Στη μη παροχή γάλατος και Μέσων Ατομικής προστασίας, σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, στο «ΚΑΦΑΔΗΛ».
  5. Στη παρουσία της αστυνομίας την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στο γκαράζ, που στόχο είχε να εκφοβίσει τους συναδέλφους και να σπάσει την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Καλούμε την δημοτική αρχή και κάθε υπηρεσιακό υπεύθυνο να αναλογιστεί τις ευθύνες τους . Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ τα  παράτυπα  έγγραφα που διακινούν. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!

Δ.Σ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 11.00π.μ.-15.00μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!