Δ.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Παράταση όλων των συμβάσεων και 19 μόνιμες προσλήψεις -Διαψεύδει ΔΑΣ-ΟΤΑ

Την παράταση όλων των συμβάσεων των συμβασιούχων εργαζομένων που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, ψήφισε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ενώ ενέκρινε και την πρόσληψη 19 μόνιμων υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή απαντώντας σε καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ για απόλυση τριών συμβασιούχων του δήμου, το διαψεύδει και αναφέρει ότι δεσμεύτηκε «να τροποποιήσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση ώστε να συμπεριλάβει τους 3 συμβασιούχους της Διεύθυνσης Πρασίνου (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ), στο βαθμό που ξεπεραστούν οι αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάρξει ερμηνευτική δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι 3 συμβασιούχοι του πρασίνου σε νέα απόφαση». Ωστόσο στους τρεις συμβασιούχοι, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, ο δήμος τονίζει:

«Απάντηση σε ψευδή καταγγελία περί απόλυσης συμβασιούχων στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί μία ψευδής ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης με τίτλο «ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας απέλυσε 3 συμβασιούχους». Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα εξής:

1. Ουδεμία απόλυση συμβασιούχου έγινε στο Δήμο μας.

2.Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε χθες την παράταση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων εργαζομένων που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο ν.4479/2017, άρθρο 24 για την παράταση των συμβάσεων.

3. Αντίθετα, το Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Δημότες, ενέκρινε χθες την πρόσληψη 19 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και την αγορά 3 νέων απορριμματοφόρων και 4 φορτηγών.

4. Αντίθετα, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να τροποποιήσουν ΑΜΕΣΑ την απόφαση ώστε να συμπεριλάβει τους 3 συμβασιούχους της Διεύθυνσης Πρασίνου (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ), στο βαθμό που ξεπεραστούν οι αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάρξει ερμηνευτική δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι 3 συμβασιούχοι του πρασίνου σε νέα απόφαση.

5. Από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με το ΥΠ.ΕΣ, την ΚΕΔΕ και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της παράτασης και σε συμβασιούχους που δεν εργάζονται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

6. Ας αναζητήσουν αλλού οι συντάκτες της ανακοίνωσης αντεργατικές μεθόδους και αποφάσεις, όχι στη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα αυτό. Ας καταγγείλουν αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και όχι αυτούς που αγωνίζονται έμπρακτα εναντίον του».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΑΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!