Δ.Ελευσίνας: Νεκρός 66 συμβασιούχος -Περίμενε να συνταξιοδοτηθεί

Την τελευταία του πνοή άφησε εν ώρα εργασίας, από καρδιακή προσβολή ο  Όμηρος Αθηνιώτης. Ήταν 66 χρονών, είχε προσληφθεί στο Δήμο Ελευσίνας με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του εργαζόμενου εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, σημειώνοντας στη σχετική ανακοίνωση:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι ωφελούμενοι όπως τους ονομάζουν, αλλά φτηνοί εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα, στην υπηρεσία του κράτους.

Ήθελε να συμπληρώσει τα ένσημά του για να συνταξιοδοτηθεί.

Εντατικοποίηση, περικοπές στις προληπτικές εξετάσεις των ταμείων ασφάλισης, χρόνια ανεργία, άγχος για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, μεροκάματα – ψίχουλα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλεια για το αύριο, πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα οδηγούν σε επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο.

Ο συνάδελφος αν και είχε προσληφθεί τον Οκτώβριο του 2018, δεν είχε έρθει σε επαφή με τον γιατρό εργασίας προκειμένου να κάνει προληπτικές εξετάσεις πριν του ανατεθούν καθήκοντα. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή για την κυβέρνηση και τους δημάρχους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, αφού η κυβέρνηση επανεξετάζει από μηδενική βάση τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα και όλοι πλέον ξέρουμε ότι θα τα πετσοκόψει.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου να δώσει άμεσα εντολή για τον προληπτικό έλεγχο της υγείας όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο συνάδελφος Αθηνιώτης Όμηρος, 66 χρονών, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς εν ώρα εργασίας. Είχε προσληφθεί στο Δήμο Ελευσίνας τον Οκτώβρη,  με το 8μηνο πρόγραμμα  του ΟΑΕΔ – κοινωφελούς εργασίας ως “ωφελούμενος”-και εργαζόταν  για να ζήσει την οικογένεια του και για να συμπληρώσει τα ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί.                 Εργαζόμενος σε μεγάλη ηλικία ο Όμηρος έδινε τη μάχη για το μεροκάματο και το ένσημο. Παρότι ήταν 66 χρονών κανένας ιατρός εργασίας δεν τον εξέτασε, προληπτικά  τους πέντε μήνες που εργαζόταν.

Οι διάφοροι αρμόδιοι θα χύσουν για άλλη μια φορά κροκοδείλια δάκρια και ας είναι αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν  εφαρμόζονται, έστω τα ελάχιστα που προβλέπει η νομοθεσία, όπως προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, υποτιμώντας την ζωή  των εργαζομένων. Ας είναι  αυτοί που αύξησαν τα όρια ηλικίας και επέβαλαν την εξοντωτική και απάνθρωπη αύξηση των ορίων ηλικίας και τη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια.

Απαιτούμε :

Να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του συναδέλφου.                  Να υπάρχουν γιατροί εργασίας στους χώρους δουλειάς. Να γίνεται  προληπτικός ιατρικός έλεγχος της υγείας όλων των εργαζομένων.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι θανάτου με μεροκάματα πείνας.  Να μειωθεί το όριο ηλικίας για την σύνταξη.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΕΚΡΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, 66ΧΡΟΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!