Δ.Χαϊδαρίου: Προβλήματα στην καθαριότητα λόγω λήξης συμβάσεων -Είχαμε προειδοποιήσει το ΥΠΕΣ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με ανακοίνωση του, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης του ότι, με τη λήξη των συμβάσεων εργασίας των παρατασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και μέχρι την αναπλήρωσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα από το νεοπροσληφθέν προσωπικό, η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου μας δε θα μπορεί να λειτουργήσει με πληρότητα.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, συνεχίζει στην ανακοίνωση του, ο δήμος είναι προσωρινή, μιας και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι διαδικασίες πρόσληψης και ανάληψης εργασιών από το νέο προσωπικό.

Ωστόσο, ως Δημοτική Αρχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είχαμε προειδοποιήσει από καιρό την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό για τον κίνδυνο να διαμορφωθεί ένα τέτοιο κενό.

Η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων και του Δήμου για τη μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού και την επιπλέον πρόσληψη των αναγκαίων εργαζόμενων, για την πλήρη κάλυψη των κενών, μέχρι να λειτουργεί απρόσκοπτα η υπηρεσία.

Ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου, ο Υπουργός δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για επιπλέον παράταση του υπάρχοντος προσωπικού, ώσπου να διοριστούν και να ξεκινήσουν την εργασία τους οι νέοι εργαζόμενοι.

Η δύσκολη κατάσταση που περιήλθαν οι υπηρεσίες καθαριότητας όλων των Δήμων που στηρίζεται η λειτουργία τους σε συμβασιούχους εργαζόμενους είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Με όλες τις εναπομένουσες δυνάμεις, τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα, η υπηρεσία θα προσπαθήσει να διατηρήσει την πόλη μας σε ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας.

Ως εκ τούτου, καλούνται όλοι οι κάτοικοι να λάβουν υπόψη τους αυτό το γεγονός περιορίζοντας, κατά το δυνατόν, την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους. Επίσης, χρειάζεται να περιοριστούν οι κοπές κλαδιών και να μην τα εναποθέτουν σε δημόσιους χώρους, ενώ, τέλος, απαγορεύεται η εναπόθεση μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών στους κάδους αλλά και έξω από αυτούς.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, ελπίζουμε οι κάτοικοι της πόλης μας να αφουγκραστούν την επείγουσα κατάσταση και να ανταποκριθούν στις παραπάνω οδηγίες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΥΠΕΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!