Δ. Αγρινίου: Συνάντηση για τις απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ δήμου Αγρινίου είχαν την Παρασκευή 10 Γενάρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου και ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων για ολόκληρο το 2019.

Στη συνάντηση, έγινε γνωστό ότι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες, παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής. Αντίθετα, έχουν ξεκινήσει και οι εκβιασμοί, ήδη έχουν κληθεί 17 εργαζόμενοι σε απολογία γιατί δε δούλεψαν υπερωρίες την Κυριακή 29 Δεκέμβρη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε να γνωστοποιήσει το πρόβλημά τους. Επίσης ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να καλούνται μάλιστα σε απολογία, πόσο μάλλον όταν οι εργαζόμενοι του δήμου είναι που τoν λειτουργούν, πολλές φορές και με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «δεν θα μας έκανε εντύπωση όλα τα παραπάνω να γίνονται και με αφορμή τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο δήμο να βάλει του ιδιώτες στις υπηρεσίες του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου αλλά και της καθαριότητας. Μιας και η δημοτική αρχή έχει την ίδια λογική, των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί:

  • Να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες των εργαζομένων, με πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής.
  • Να παρθούν πίσω άμεσα και εγγράφως, οι απολογίες των 17 εργαζομένων.

Πάγια θέση της παράταξής μας είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με 5ημερο, 8ωρο (40 ώρες τη βδομάδα) και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες του δήμου να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, και με προσλήψεις, οι οποίες θα βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τους δημότες με νέα δημοτικά τέλη».

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!