δ-αγίας-παρασκευής-οι-κινητοποιήσεις-816486
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 02.09.2020 | 17:43

Δ. Αγίας Παρασκευής: Οι κινητοποιήσεις έβαλαν “στοπ” στις απολύσεις των εργαζομένων

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής που συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, ανάγκασαν την δημοτική αρχή να ανακαλέσει τις απολύσεις των 24 εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και να δεσμευτεί ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να απομακρύνει τους εκπρόσωπους τους από το γραφείο του. Οι προσπάθειες του όμως έπεσαν στο κενό αφού οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά αντέδρασαν με αποδοκιμασίες στην παρουσία της.

Όπως επίσης στο κενό έπεσε και η προσπάθεια του δημάρχου κ. Ζορμπά να απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του στα μάτια των εργαζομένων, αποκαλώντας τους συνδικαλιστές συμμορία και τεμπέληδες. Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων να βάλουν τα συνδικάτα στον γύψο και να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται και αντιδρά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ που βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις, επεσήμανε στους εργαζόμενους ότι ο συνεχής και οργανωμένος αγώνας τους ήταν αυτό που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής πήρε πίσω τις απολύσεις.

Κανένας εφησυχασμός, η δύναμη μας είναι ο αγώνας μας! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Συμμετέχουμε μαζικά στη παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 9.30 το πρωί ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κυβέρνηση και Δήμαρχοι να πάρουν τώρα πίσω τις απολύσεις!

Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για όλους!