χαρίσης-για-δίκη-18-ματατζήδων-κόρακας-299269
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 22.07.2018 | 10:48

Χαρίσης για δίκη 18 ΜΑΤατζήδων: «Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»

Με αυτή τη φράση, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, σχολιάζει τη δικαστική απόφαση βάσει της οποίας οι 18 ΜΑΤατζήδες, οι οποίοι κατηγορούνταν για τις βιαιότητες, τους τραυματισμούς εκατοντάδων πολιτών και για τις ωμότητες που έγιναν στο Σύνταγμα και πέριξ αυτού, το διήμερο 28-29 Ιούνη 2011, αθωώθηκαν. Το σχόλιό του το έκανε στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το δικαστήριο, παιζόταν ένα μεγάλο θέατρο. Και η απόφαση ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που λέει ο λαός: “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”. Εκεί, ήταν 18 αστυνομικοί κατηγορούμενοι. Ο αστυνομικός, ο οποίος με χτύπησε και τον υποδείξαμε με φωτογραφία, δεν προσήλθε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παρά τις προσπάθειές μας. Δεν μας είπαν ούτε το όνομά του. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ήταν μια στημένη υπόθεση, για να δικαιολογηθεί η καταστολή που υπήρξε».

Ο αστυνομικός που χτύπησε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (28-29 Ιουνίου 2011) το γραμματέα του ΜΕΤΑ και τότε αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργο Χαρίση. Το όνομά του δε βρισκόταν ανάμεσα στους 18 κατηγορούμενους ΜΑΤατζήδες, και… αναζητείται από τότε

Η συγκεκριμένη δίκη και η απόφαση, συνεχίζει ο Γ. Χαρίσης, «δείχνει πως οι κυβερνήσεις δε θέλουν να θίξουν αυτούς τους μηχανισμούς, δικαιοσύνη και αστυνομία, διότι τους χρειάζονται για να εφαρμόσουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές. Και για αυτό βλέπουμε ΜΑΤ, σε εργατικούς αγώνες, σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, σε κινητοποιήσεις έξω από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα κ.λπ. Με λίγα λόγια, η εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων, πάνε χέρι χέρι με την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και με την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων».

Αναφέρεται, επίσης, στην… υφαρπαγή της ντουντούκας της ΠΟΕΔΗΝ από την κρατική ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κινητοποίησης των εργαζομένων έξω από το ΥΠΟΙΚ για τη μη κατάργηση του ανθυγιεινού, αλλά και στη νέα ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων από τη σημερινή κυβέρνηση, και συγκεκριμένα για τη νέα έρευνα που διεξάγεται, με τη κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος, με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις το περυσινό καλοκαίρι των εργαζομένων στους δήμους, με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους, η πλειονότητα των οποίων τελικά απολύθηκε μέσω της 3Κ/2018 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την καθαριότητα των δήμων.

Ακούστε στο παρακάτω οπτικοποιήμενο απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι είπε αναλυτικότερα ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γ. Χαρίσης. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 21-07-18.