Χανιά: «Θερμή» υποδοχή από εργαζόμενους στον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Με το σύνθημα «Του τουρισμού το θαύμα εμείς το’ χουμε χτίσει. Ματώσαμε για κέρδη, πληρώνουμε την κρίση», Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Ν. Χανίων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Αυτοαπασχολουμένων Λογιστών, «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά το πρωί της Παρασκευής τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο Χανίων.

Κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί περιμετρικά του Επιμελητηρίου, σημειώνοντας ότι εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος που προωθείται και με το ν/σ περιορισμού των διαδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό και τον γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού στους οποίους έθεσαν τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο υπουργός περιορίστηκε σε διαπιστώσεις και περιγραφές της κατάστασης και σε μια απλή έκφραση συμπάθειας προς τους εργαζόμενους. Στο διά ταύτα ωστόσο επανέλαβε τα περί υγειονομικής προτεραιότητας που δίνεται στη χώρα, ότι η λύση δεν είναι τα επιδόματα τα οποία όπως ανέφερε έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά η προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων από μεγάλους τουριστικούς πολυεθνικούς ομίλους στη χώρα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Στην επιχειρηματολογία του υπουργού απάντησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καλώντας σε ακόμα πιο αποφασιστική και μαζική συσπείρωση στα ταξικά σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα για κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του κλάδου. Εργαζόμενοι που πίσω από τα κυβερνητικά ιδεολογήματα στην πραγματικότητα καλούνται να ζήσουν με μόλις 9 ευρώ την ημέρα, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που παραμένουν χωρίς εργασία και εισόδημα, ενώ άλλοι εργάζονται είτε με εκ περιτροπής εργασία είτε με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κυριαρχούν στον χώρο.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΑΝΙΑ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!