Αυτή είναι λύση: Πληρώνεις τον συνάδελφο για να μείνεις σε τηλεργασία

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Το τελικό ν/σ -Αλλαγές για στελέχη, κινητικότητα, ωράριο σχολείων (έγγραφο)

Η Disco Corp μια ιαπωνική κατασκευαστική μικροτσίπ έχει μια νέα προσέγγιση στην τηλεργασία. Aυτοί που εργάζονται από το σπίτι πληρώνουν τους συνάδελφους που ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στο χώρο εργασίας.

Η εταιρεία του Τόκιο χρησιμοποιεί εδώ και μια δεκαετία ένα ενδο-εταιρικό νόμισμα που αποκαλείται “Will” σε μια μικροοικονομία στην οποία οι εργαζόμενοι από τα γραφεία πληρώνουν τους εργαζόμενους στη βιομηχανική μονάδα για την παρασκευή των αγαθών, οι οποίοι με τη σειρά τους πληρώνουν τους μηχανικούς που σχεδιάζουν τα προϊόντα.

Ακόμη και τα γραφεία, τα PC και οι χώροι συνάντησης έχουν τιμή. Οταν υπάρξει πώληση το νόμισμα επιστρέφει και πάλι στη μικροοικονομία.

Τα υπόλοιπα πληρώνονται ως μπόνους κάθε τρίμηνο σε γεν.

Οταν ξεκίνησε η πανδημία η Disco δεν είχε την ικανότητα να επιτρέψει σε όλους να τηλεργαστούν, αφού έχει βιομηχανικές μονάδες οι οποίες έπρεπε να συνεχίσουν την παραγωγή.

Η εταιρεία λοιπόν έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα κατά το οποίο η χρήση του Will θα γίνεται με τους τηλεργαζόμενους να πληρώνουν τους εργαζόμενους που πηγαίνουν στην εταιρεία.

Ο CEO της Disco, Κάζουμα Σεκίγια, του οποίου ο παππούς ίδρυσε την Disco το 1937 λανσάρισε το σύστημα το 2011. Η επιχείρηση πιστεύει πως το Will μειώνει τις υπερωρίες και τις αχρείαστες συναντήσεις, αλλά έχει και αύξηση των κερδών της.

Με την επέλαση της πανδημίας, περίπου 40% των εργαζομένων αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το χώρο εργασίας, με σημαντικά μπόνους, σύμφωνα με τον Σεκίγια. Τα κρούσματα στην εταιρεία παρέμειναν χαμηλά, και το 90% των εργαζομένων έχει επιστρέψει.

Η Disco έχει περίπου 5.600 εργαζόμενους.

πηγή: newmoney.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, DISCO, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]