Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Πότε & πώς θα γίνει -Διαδικασία & ημερομηνίες (έγγραφα)

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζεται το χρονικό διάστημα διενέργειας της αξιολόγησης στο Δημόσιο για την αξιολογική περίοδο του έτους 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση οι σχετικές με την αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού ενέργειες διενεργούνται από 1/7/2021 έως 31/12/2021.

Επίσης με εγκύκλιο του το ΥΠΕΣ καθορίζει τα επιμέρους χρονικά διαστήματα της αξιολογικής περιόδου του έτους 2020 – εντός των οποίων καλούνται να προβούν στις απαιτούμενες εκ μέρους τους ενέργειες μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής αξιολόγησης, αντίστοιχα, οι Διευθύνσεις Διοικητικού, οι Αξιολογούμενοι και οι Αξιολογητές – ορίζονται ως εξής:

 Από 1/7/2021 έως 30/7/2021 η οικεία Διεύθυνση Διοικητικού/ Προσωπικού εκτελεί τις απαραίτητες κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης.

 Από 2/8/2021 έως 17/9/2021 ο Αξιολογούμενος ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά και υποβάλει αυτή αρμοδίως.

 Από 20/9/2021 έως 26/11/2021 ο Αξιολογητής Α΄ προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διενέργεια της Συμβουλευτικής Συνέντευξης και ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά. Ειδικότερα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα:

 από 20/9/2021 έως 29/10/2021 ο Αξιολογητής Α’ διενεργεί τη Συμβουλευτική Συνέντευξη και συμπληρώνει τα Βασικά Σημεία της Συνέντευξης στη φόρμα αξιολόγησης και υποβάλει αυτή αρμοδίως.

 από 1/11/2021 έως 7/11/2021 ο Αξιολογούμενος υποβάλλει τυχόν ΑπόψειςΑντιρρήσεις επί της Συμβουλευτικής Συνέντευξης και υποβάλει αυτή αρμοδίως.

 Από 8/11/2021 έως 26/11/2021 ο Αξιολογητής Α’ συμπληρώνει τη βαθμολογία στη φόρμα αξιολόγησης και την υποβάλλει οριστικά.

 Από 29/11/2021 έως 31/12/2021 ο Αξιολογητής Β΄ ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά και υποβάλει αυτή αρμοδίως.

2. Ενέργειες Διευθύνσεων Διοικητικού/ Προσωπικού για τον Ορισμό των Συμμετεχόντων της αξιολόγησης προσωπικού

Κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2021, οι οικείες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού καλούνται να οριστικοποιήσουν ή/και να καταχωρίσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή αξιολόγησης τα απαραίτητα στοιχεία αξιολογούμενων και αξιολογητών για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης για την αξιολογική περίοδο έτους 2020. Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο «Ορισμού Συμμετεχόντων» οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού καλούνται να διενεργήσουν έλεγχο των προσυμπληρωμένων εγγραφών των αξιολογούμενων υπαλλήλων προκειμένου να τις τροποποιήσουν, οριστικοποιήσουν ή διαγράψουν καθώς και να καταχωρίσουν τυχόν νέες αξιολογήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σε αυτό το στάδιο, πρόσβαση και δυνατότητα εισαγωγών, τροποποιήσεων και διαγραφών έχουν οι χρήστες με τους ρόλους «Προϊσταμένου Διεύθυνσης Προσωπικού/Διοικητικού», «Διαχειριστή Προσωπικού» και «Διαχειριστή  Αξιολόγησης Προσωπικού».

Για την πρόσβαση στην οθόνη ορισμού συμμετεχόντων οι έχοντες τον απαιτούμενο ρόλο πρόσβασης, κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή αξιολόγησης, επιλέγουν την ενότητα «Διαχείριση Αξιολόγησης» και στη συνέχεια τη μικροεφαρμογή «Ορισμοί Συμμετεχόντων». Στην οθόνη «Διαχείριση Ορισμού Αξιολογήσεων» επιλέγουν στο πεδίο «Κύκλος Αξιολόγησης» την Αξιολογική Περίοδο του έτους 2020 και στο πεδίο «Κατάσταση Εγγραφής» την ένδειξη «Προς Έλεγχο», ώστε να εμφανιστούν όλες οι
προσυμπληρωμένες εγγραφές.


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΥΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]