Αξιολόγηση: Εργαζόμενοι που βαθμολογήθηκαν με κάτω από 75 -Τι λέει η ΔΑΣ Δ.Θεσσαλονίκης

Για την «αξιολόγηση» εργαζομένων το 2017 στον δήμο Θεσ/νίκης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Δ. Θεσσαλονίκης:

Από τις αρχές Φλεβάρη ξεκίνησαν να επιδίδονται οι βαθμοί «αξιολόγησης» του 2017 σε όσους συναδέλφους βαθμολογήθηκαν κάτω από 75. «Βαθμολογητές» ήταν οι προϊστάμενοι και διευθυντές που δεν συμμετείχαν στην αποχή από τη διαδικασία «αξιολόγησης». Αρκετοί συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες,  βαθμολογήθηκαν με κάτω από 75. Πρόταση της ΔΑΣ, που υιοθετήθηκε και από τα υπόλοιπα μέλη του ΣΕΔΘ, είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι  που βαθμολογήθηκαν κάτω από 75, να καταθέσουν ένσταση όπως έχουν το δικαίωμα βάση της νομοθεσίας. Για την ένσταση να απευθύνονται στο σωματείο. Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε φόβος. Το πρόβλημα, βάσει της σημερινής νομοθεσίας, αρχίζει να γίνεται σοβαρό για όσους βαθμολογήθηκαν με κάτω από 60. Για να βαθμολογηθεί κάποιος με κάτω από 60, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, π.χ. πειθαρχικά παραπτώματα, αναφορές κ.α.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι στόχος της «αξιολόγησης» εργαζομένων και υπηρεσιών (μέσω και της «στοχοθεσίας») είναι η καλλιέργεια της υποταγής, της ρουφιανιάς και της διχόνοιας ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις. Αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούσε ο νόμος για την «αξιολόγηση» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτό εξυπηρετεί και ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατηρηθεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που μειώνεται ο μισθός ή απολύεται εργαζόμενος αν βαθμολογηθεί ως «ανεπαρκής» ή «ακατάλληλος».

Σύμφωνα και με συναδέλφους από άλλους δήμους και δημόσιες υπηρεσίες,  μέσω της «αξιολόγησης» και της βαθμολογίας στοχοποιούνται και υπομονεύονται συγκεκριμένες υπηρεσίες και ειδικότητες. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε στον δήμο Θεσ/νίκης, όπου σχεδόν οι μισοί μόνιμοι-αορίστου χρόνου εργάτες και οδηγοί της καθαριότητας βαθμολογήθηκαν με κάτω από 75. Σύμφωνα με τη νομοθεσία από 60 έως 74 βαθμολογούνται οι εργαζόμενοι που κρίνονται ότι είναι «επαρκείς υπάλληλοι που επιδιώκουν σταθερά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της υπηρεσίας, αλλά δεν ανταποκρίνονται στα παραπάνω κριτήρια». Δηλαδή, σύμφωνα με την «αξιολόγηση», οι μισοί εργαζόμενοι της καθαριότητας δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες τις υπηρεσίας. Κάποιοι λένε ότι   ευθύνονται μόνο ο προϊστάμενος και η διευθύντρια της υπηρεσίας καθαριότητας (που ήταν σε αυτές τις θέσεις το 2017). Αυτό είναι βολικό για τη διοίκηση Μπουτάρη. Αυτό που γνωρίζουμε οι εργαζόμενοι είναι ότι η υπηρεσία καθαριότητας έχει στοχοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της θητείας της διοίκησης Μπουτάρη και η διοίκηση έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις εργασιών της υπηρεσίας π.χ. μηχανουργείο. Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πρόθυμοι υποψήφιοι δήμαρχοι (βλέπε Ταχιάο) που μιλούν ανοικτά για πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και όλα αυτά τα φτιαχτά στοιχεία θα τα χρησιμοποιήσουν για να εφαρμόσουν την αντεργατική τους πολιτική.

Το τραγελαφικό της «αξιολόγησης» στην καθαριότητα είναι ότι οι «βαθμολογητές» του 2017, ο τότε προϊστάμενος Τριαντάρης και η τότε διευθύντρια Κουλουμουτούρη, δεν γνώριζαν τι δουλειά κάνουν οι εργαζόμενοι που «βαθμολόγησαν» αφού ποτέ δεν επισκεφτήκαν ένα εργοτάξιο καθαριότητας. Δεν γνωρίζουν ούτε που βρίσκονται τα εργοτάξια καθαριότητας. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλίζονται, ως υποψήφιοι στις εκλογές του σωματείου και εκλεγμένοι στα υπηρεσιακά συμβούλια, με την πλειοψηφούσα παράταξη, που έχει τον πρόεδρο στο σωματείο, «Δύναμη Ενότητας» («Συνδικαλιστική Ανατροπή»). Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι και από την καθαριότητα, υποκύπτοντας σε πιέσεις και εκβιασμούς, τους έχουν «τιμήσει» με την ψήφο τους.

Η ΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τα παραπάνω. Να στηρίξουν τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΔΑΣ στο σωματείο για την υπεράσπιση των συναδέλφων από την «αξιολόγηση» και τη «βαθμολογία» του 2017 και για να αναδειχτούν οι σκοποί που έχουν κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου με τις διαδικασίες «αξιολόγησης» εργαζομένων και υπηρεσιών. «Αξιολόγηση» θα γίνεται κάθε χρόνο, χρειάζεται αγώνας για την κατάργηση και αυτού του αντεργατικού νόμου.

 

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!