Αξιολόγηση: Δικαιώθηκε αποκλεισμένος εργαζόμενος από κρίσεις επιπέδου διεύθυνσης επειδή συμμετείχε στην «αποχή»

Δικαιώνεται από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εργαζόμενος, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου διεύθυνσης, επειδή συμμετείχε στην προκηρυγμένη από τα συνδικαλιστικά όργανα «αποχή» από την αξιολόγηση του ν.4369/2016.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι «με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ακυρώθηκε ως παράνομος ο αποκλεισμός του εν λόγω προσώπου από τη διαδικασία επιλογής για τοποθέτησή του σε θέση προϊσταμένου. Κρίθηκε και δικαστικά ότι η συμμετοχή στην «απεργία – αποχή» είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών.

Η τιμωρητική διάταξη Γεροβασίλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε και από το κόμμα της ΝΔ, καταδικάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και υποχρέωσε εντέλει την προηγούμενη κυβέρνηση να την καταργήσει.

Η «αποχή» από την αντιδραστική αξιολόγηση αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο που αρνήθηκαν και αρνούνται να ενταχθούν στο μηχανισμό ανθρωποφαγίας και πειθαναγκασμού, που βαφτίστηκε “αξιολόγηση”, που ταυτόχρονα έχει σκοπό να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες των αντιλαϊκών επιλογών λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε καταπάτηση εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να μετατραπούμε σε γρανάζια υλοποίησης αντεργατικών ρυθμίσεων και επιλογών».

Παράλληλα ο Σύλλογος ζητά τη λήψη μέτρων υγιεινής και προστασίας εξαιτίας της θερμικής επιβάρυνσης στο κτίριο των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΑΠΟΧΗ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!